20:17 02.07.2020

У ДБР заявляють, що сьогодні повернуть техніку для ППО Повітряним силам ЗСУ і проведуть службове розслідування щодо правомірності дій своїх працівників

2 хв читати
У ДБР заявляють, що сьогодні повернуть техніку для ППО Повітряним силам ЗСУ і проведуть службове розслідування щодо правомірності дій своїх працівників

У Державному бюро розслідувань підтвердили вилучення приладів НВЧ (клістронів) з кількох зенітних ракетних бригад Повітряних сил Збройних сил України, проте вже повернули їх і проведуть розслідування стосовно правомірності дій працівників ДБР.

"Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Головного управління військової контррозвідки СБУ, 1 липня 2020 року провели санкціоновані огляди військової техніки на території кількох військових частин Повітряних сил Збройних сил України. Під час слідчих дій було вилучено сім приладів НВЧ (клістрони)", - йдеться в заяві ДБР, оприлюдненій у четвер увечері.

При цьому в бюро заявляють, що "того самого дня слідчі ДБР повернули три прилади до однієї з військових частин, ще чотири прилади буде повернуто сьогодні".

Також керівництво Державного бюро розслідувань ініціювало проведення службового розслідування, під час якого буде надано оцінку правомірності дій працівників ДБР.

Як повідомлялося, раніше 2 липня в Командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що слідчі ДБР під час обшуків вилучили із зенітних ракетних бригад Повітряних сил ЗС України, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях, НВЧ прилади (клістрони), що є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

"Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання "Кавказ-2020", де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі такі речі...", - наголосили в Командуванні.

У Повітряних силах пояснюють, що надвисокочастотні прилади є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль, а створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дає змогу швидко відновити їх боєздатність.

"Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір і важливі стратегічні об'єкти держави. Ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи. Водночас закликаємо всі правові інстанції приймати виважені рішення, які не суперечили б національним інтересам держави", - наголошують у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА