07:18 03.07.2020

На Смолія не було політичного тиску, Нацбанк не проводив ефективну комунікаційну політику

2 хв читати
На Смолія не було політичного тиску, Нацбанк не проводив ефективну комунікаційну політику

Радник президента України з питань економіки Олег Устенко вважає, що на Якова Смолія, главу Національного банку України, який подав у відставку, не чинилося політичного тиску, а Смолій і керівництво НБУ не проводили ефективну комунікаційну політику з усіма зацікавленими учасниками фінансового ринку.

"Я думаю, що основна проблема, яка була у Якова Смолія, так само, як і у керівництва Національного банку, це не питання, пов'язане реально з політичним тиском, як намагався показати сам глава Національного банку, помилково припускаючи, що недостатньо ефективна комунікаційна політика є реально політичним тиском, який на нього чиниться. Я не бачу проблем у тому, що і експертне співтовариство, і депутати Верховної Ради, і, за великим рахунком, самі гравці банківського сектора, перш за все, комерційні банки хотіли чітких позицій з боку Нацбанку, пов'язані з поясненнями того, що відбувається, які кроки робить Нацбанк", - сказав він в ефірі телеканалу "Дім" у четвер.

На думку Устенка, Національний банк України продовжував залишатися в комунікаційній політиці, що належить "до старої парадигми десятирічної давності, коли ти начебто пояснюєш, але пояснюєш тільки, коли тобі цього хочеться".

Радник Зеленського прогнозує, що питання з відставкою Смолія у Верховній Раді вирішиться досить швидко. "Якщо ви помітили, то це було, очевидно, несподіване рішення з боку глави Національного банку. Тим паче видається дивним, коли глава монетарної влади будь-якої країни, зокрема і нашої, раптом "кидає карти на стіл", намагається голосно грюкнути дверима, очевидно, розуміючи наслідки такого кроку", - підкреслив він.

Устенко зазначив, що фінансовий ринок любить прогнозованість і чітку логіку подій, і та наростаюча паніка, яка виникла з ранку 2 липня, була досить легко збита тим, що є вже в.о. голови Нацбанку, якою стала перша заступниця голови НБУ. "Нацбанк вийшов з незначними інтервенціями в $ 100 млн і збив ту паніку, яка раптом почалася на ринку. Коригування ринку вже відбувається", - зазначив він.

Радник президента вважає, що при всій повазі до особистості того ж Смолія в Україні "незамінних немає". "Тому я думаю, що президент не буде витрачати час гравців ринку, і експертів, і представників фінансового сектора, і досить швидко подасть нову кандидатуру на затвердження Верховної Ради", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА