08:04 03.07.2020

В Одеській області викрито ОЗУ, яке вимагало $ 250 тис., до складу групи входив співробітник СБУ

2 хв читати
В Одеській області викрито ОЗУ, яке вимагало $ 250 тис., до складу групи входив співробітник СБУ

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідування, під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора і працівників ГУ внутрішньої безпеки Служби безпеки України викрили злочинну групу, яка займалася здирництвом $ 250 тис., одному з фігурантів ОЗУ - підполковнику СБУ повідомлено підозру, повідомили в ДБР.

"Викрили в здирництві грошових коштів в сумі $ 250 тис. організовану групу в складі не менше чотирьох людей на чолі з заступником одного з відділів управління Служби безпеки України в Одеській області", - йдеться в повідомленні на сайті ДБР у четвер.

За даними слідства, працівник СБУ організував і керував діяльністю злочинного угруповання, члени якої протягом травня 2020 вимагали від громадянина кошти в сумі $ 250 тис. за нерозголошення відомостей про обставини смерті одного з народних депутатів України, які можуть йому нашкодити. У разі відмови від надання коштів, члени угруповання погрожували потерпілому застосувати до нього і його близьких родичів насильство.

Підполковнику СБУ повідомлено про підозру в ч.4 ст.189 (вимагання, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою) КК України.

У відомстві додали, що вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і його відсторонення від займаної посади. Проводяться санкціоновані судом обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального злочину і в приміщенні Управління СБУ в Одеській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА