17:59 03.07.2020

Мер Умані виступив проти приїзду хасидів у 2020 році через COVID-19, але хоче знати думку жителів міста

2 хв читати
Мер Умані виступив проти приїзду хасидів у 2020 році через COVID-19, але хоче знати думку жителів міста

Мер міста Умань Черкаської області Олександр Цебрій не підтримує приїзду паломників на святкування юдейського свята Рош Гашана цього року через прогнозоване на цей час зростання захворюваності коронавірусною хворобою COVID-19 і ризиками для здоров'я жителів міста.

"Уряд прогнозує другу хвилю коронавірусної пандемії саме на вересень. Тому я проти відвідування паломниками нашого міста цього року. Уманчани, але я хочу почути вас. Я хочу вашої активності, хочу почути вашу думку. Все вирішуватиме тільки громада", - сказав Цебрій у своєму відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він закликав уманчан залишати свої коментарі з цього питання в себе на сторінці й наголосив, що очікує активного голосування.

Мер зазначив, що нині ситуація з поширенням COVID-19 в Умані керована, "але приїзд великої кількості іноземців із різних країн може призвести до спалаху коронавірусу в нашому місті".

"Я сумніваюся, що паломники, які виявили бажання відвідати наше місто, матимуть довідки про відсутність COVID-19. Я не впевнений, що вони пройдуть обсервацію 14 днів і дотримуватимуться усіх вимог адаптивного карантину. Хто візьме на себе відповідальність за здоров'я і життя уманчан?" - пояснив Цебрій свою позицію.

Як повідомлялося, у 2019 році для зустрічі 5780-го юдейського Нового року (Рош Гашана), який святкується з вечора 29 вересня по вечір 1 жовтня, до Умані прибули понад 30 тисяч паломників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА