11:39 06.07.2020

Київ, Львівська і Одеська обл. "позеленішали", а Харківська й Тернопільська обл. "почервонішали" - показники COVID-19 МОЗ

2 хв читати
Київ, Львівська і Одеська обл. "позеленішали", а Харківська й Тернопільська обл. "почервонішали" - показники COVID-19 МОЗ

Епідемічна ситуація в Києві, Львівській і Одеській області покращилася і відповідає критеріям Міністерства охорони здоров'я, показники в Харківській і Тернопільській області станом на 6 липня перевищують допустиму норму, свідчать оприлюднені в понеділок дані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

У Києві, зокрема, динаміка захворюваності скоротилася з 14,57% (станом на 5 липня) до 7,58% за допустимого показника 10%. У Львівській області з 11,28% до 10,92% скоротився відсоток виявлення. В Одеській області зросло охоплення тестуванням.

Водночас вісім областей (Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернігівська) не відповідають показникам, необхідним для зняття карантинних обмежень. Зокрема, в Донецькій, Івано-Франківській і Тернопільській областях динаміка поширення захворювання перевищує встановлене значення в 10%.

Охоплення тестуванням на COVID-19 нижче за встановлене значення в Донецькій і Чернігівській областях.

Відсоток виявлення захворювання вищий за встановлене значення в 11% у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській і Харківській областях.

Як повідомлялося, з 22 червня регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається регіон, у якому є одна з таких ознак: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%; середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менше ніж 24 на 100 тис. населення впродовж останніх семи днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більше ніж 8 випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Кабмін постановив, що посилення протиепідемічних заходів застосовується і припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), яке ухвалюється за поданням головного державного санітарного лікаря регіону.

У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів упродовж трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ і НС збирається і ухвалює рішення про посилення обмежень. Регіональна комісія ТЕБ і НС у регіоні зі значним поширенням COVID-19 кожні три дні аналізує епідемічну ситуацію і розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути скасоване не раніше ніж через сім днів від дня його ухвалення з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА