19:47 07.07.2020

Оператор ГТС України розподілив 7,8 млн куб. м/добу річної потужності на дебютних аукціонах

2 хв читати
Оператор ГТС України розподілив 7,8 млн куб. м/добу річної потужності на дебютних аукціонах

Оператор ГТС України провів перші в історії аукціони з розподілу вільної гарантованої річної потужності на 2020-2021 газовий рік (розпочинається 1 жовтня) згідно з загальним європейським календарем аукціонів ENTSO-G, повідомила компанія у вівторок.

"Особливий інтерес викликали потужності точки виходу для прикордонних споживачів Молдови та потужності для імпорту зі Словаччини за точкою "Будінце", - зазначається в прес-релізі.

В аукціонах узяли участь п'ять компаній-замовників послуг транспортування природного газу, а сумарна розподілена потужність становить понад 7,8 млн куб. м на добу.

Згідно з оприлюдненими результатами, з 24,3 млн куб. м запропонованих потужностей у Будінце було розподілено 7,586 млн куб. м, а ціна виявилася рівною початковій і становить $4,45 за 1000 куб. м.

Інформація про компанії-учасників у підсумках торгів відсутня.

ОГТСУ нагадав, 20 липня 2020 року відбудуться аукціони з розподілу переривчастої річної потужності на 2020-2021 газовий рік. Будуть запропоновані вільні переривчасті потужності, зокрема імпорту з Польщі, Угорщини, та додаткові потужності для імпорту зі Словаччини на точці з’єднання "Ужгород/Вельке Капушани". На жаль, оператор словацької ГТС іще не поінформував ринок, який обсяг потужностей планується запропонувати зі словацької сторони на цій точці, уточнює український оператор. Він зазначає, що така ситуація робить імпортні потужності за точкою "Ужгород/Вельке Капушани" менш привабливими для трейдерів, оскільки вони не можуть спланувати стабільний режим роботи.

ОГТСУ нагадує, що починаючи з липня поточного року потужності 2020-2021 газового року в усіх точках міждержавного з'єднання розподіляються за процедурою аукціонних торгів, що посилює конкуренцію серед замовників послуг транспортування і забезпечує прозорий механізм доступу до використання можливостей ГТС. Потужності для виконання транзиту російського природного газу в обсязі 65  лрд м3 на 2020 рік та 40 млрд м3 на 2021-2024 роки були раніше заброньовані НАК "Нафтогаз України". В разі необхідності додаткових потужностей для транзиту вони купуватимуться на загальних засадах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА