20:39 07.07.2020

Комітет ВР із нацбезпеки заслухав керівників СЗР, ГУР Міноборони та Служби спецзв'язку

2 хв читати
Комітет ВР із нацбезпеки заслухав керівників СЗР, ГУР Міноборони та Служби спецзв'язку

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на своєму засіданні у вівторок заслухав главу Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Валентина Петрова, начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони Василя Бурбу та главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Валерія Кондратюка.

"Щодо керівника держспецзв'язку Валентина Петрова: до цього він не доповідав, і нам був цікавий стан Держспецзв'язку. Ми поступово підходимо в комітеті й робимо план із заслуховування всіх відомств, які перебувають під нашим наглядом. Також ми поговорили про захищеність нашого спецзв'язку, наскільки захищена держава", - розповів секретар комітету та нардеп фракції "Голос" Роман Костенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, Петрову нагадали про "плівки Деркача" та "плівки Мельниченка", про прослуховування екс-прем'єр-міністра Олексія Гончарука "й запитали, чому так відбувається". "На що ми отримали відповідь, що, як правило, таке відбувається, коли самі користувачі не дотримуються правил, встановлених Держспецзв'язком, і надали приклади відповідно", - розповів Костенко.

Окрім Петрова, депутати заслуховували керівників СЗР і начальника ГУР Міноборони. "Розвідники прийшли, тому що керівник СЗР Валерій Кондратюк нещодавно призначений, ми здійснюємо нагляд. По-перше, це було знайомство і, по-друге, було поставлено низку запитань: щодо Криму, який зараз усіх хвилює, щодо "Кавказу-2020" (військові навчання армії РФ на території Південного військового округу й анексованого Криму - ІФ) - це накопичення сил чи "накрутка" інформаційна, - розповів секретар комітету.

Крім того, Кондратюка розпитали "про загальне бачення", оскільки за останні два роки це вже п'ятий глава СЗР, а також розповіли йому про помічені раніше проблеми й акцентували на них його увагу, додав парламентарій.

За його словами, постійна зміна керівництва СЗР не йде на користь органу, й він висловив сподівання, що недоліки в роботі структури буде виправлено.

"Щодо ГУР Міноборони було два заслуховування - відкрите й закрите. На відкритій частині були питання військово-політичної обстановки: і Донбас, і Крим, і військово-політична обстановка у світі, питання геополітики. На закритій частині ми обговорювали питання, про які бажано не говорити, але які теж стосуються запитів суспільства, які ми беремо на себе обов'язок чути, ухвалювати якісь рішення і не доносити їх до суспільства, тому що це може зашкодити нашій розвідці, збройним силам, що виконують свої завдання", - розповів Костенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА