10:09 08.07.2020

Голова Луганської обладміністрації просить уряд визнати пожежу в області НС державного рівня

2 хв читати
Голова Луганської обладміністрації просить уряд визнати пожежу в області НС державного рівня

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай звернувся до Кабінету Міністрів України по визнання масштабних пожеж у Новоайдарському районі Луганської області надзвичайною ситуацією державного рівня, що дасть змогу виділити кошти з державного бюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха.

Як повідомляється на сторінці Луганської обладміністрації у Facebook, відповідне питання буде розглянуто на засіданні уряду в середу.

Згідно з повідомленням, за попередніми оцінками, вигоріло близько 5 тис. га лісу. Лісомисливські господарства зможуть здійснити вирубку погорілого лісу та розпочати рекультиваційні роботи.

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту і територіальної оборони облдержадміністрації Олександра Чалого, в середу здійснено аеророзвідку території лісу, де виникла пожежа, і визначено 15 осередків горіння хвойної підстилки. До гасіння пожежі загалом залучено 231 одиницю техніки і 744 людини особового складу ДСНС, ЗСУ і Національної поліції. На місці трагедії працюють 9 автомобілів і 25 працівників служби екстреної медичної допомоги.

За даними Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, допомогу надано 43 постраждалим, з яких 34 на місці (без госпіталізації). Госпіталізовано до лікарень Сєвєродонецька та Новоайдара по сім осіб.

"Для прийняття на тимчасове розміщення громадян, що лишилися без даху над головою, підготовлені два заклади, в яких одночасно можна розмістити 110 осіб", - розповів Гайдай.

Крім того, внаслідок пожежі в селищах Олександрівка та Смолянинове 1000 абонентів перебувають без електропостачання. Без газопостачання перебуває 1291 абонент у Смоляниновому, Гречишкиному, Новоохтирці та Олександрівці Новоайдарського району.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА