08:58 10.07.2020

У Тбілісі мають намір вимагати від Києва роз'яснень у зв'язку із заявами Саакашвілі

2 хв читати

У парламенті Грузії заявляють, що чергові "пропагандистські" висловлювання голови Виконавчого комітету реформ при президенті України, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі на адресу нинішньої грузинської влади не залишаться без реагування, і Києву доведеться надати роз'яснення.
"Нікого не здивувала чергова ганебна пропаганда і сповнена брехні заява Саакашвілі. (...) Він є політичним злочинцем перед своєю країною, і його розшукує грузинське правосуддя, але це одна частина (...) А друга тема, на яку варто звернути увагу, що він представляє владу України. Він є українським чиновником", - заявив у четвер журналістам голова парламентського комітету з оборони та безпеки Грузії Іраклій Сесіашвілі, коментуючи чергове відеозвернення Саакашвілі з Києва до своїх прибічників у Грузії з критикою на адресу нинішньої грузинської влади.
За словами Сесіашвілі, коли український чиновник у своїх заявах ставить під сумнів легітимність влади Грузії, це не може залишитися без реагування, і Україна повинна буде надати роз'яснення.
Водночас депутат наголосив, що для Грузії є серйозною темою той факт, що чиновник України втручається у внутрішні політичні питання Грузії.
Раніше в четвер грузинські ЗМІ процитували Саакашвілі, який у своєму черговому відеозверненні заявив, що не визнає законною нинішню владу Грузії. При цьому він знову заявив про наміри активно сприяти зміні влади в Грузії. На його думку, це може відбутися в жовтні, коли заплановані парламентські вибори.
Минулого місяця в МЗС Грузії вимагали від посла України в Тбілісі Ігоря Долгова роз'яснень у зв'язку зі схожими заявами Саакашвілі. Тоді український посол заявив журналістам, що не вважає останні заяви колишнього грузинського президента втручанням українського чиновника у внутрішні справи Грузії. Також, за словами Долгова, він заявив у грузинському МЗС, що Саакашвілі не є офіційною особою в Україні і йому не можуть заборонити робити заяви стосовно Грузії. "Звісно, Грузія є дуже важливою частиною його життя, і не лише політичного життя", - сказав посол України.
У травні 2020 року Грузія відкликала свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ при президенті України. І тоді грузинська сторона попередила Україну, що Саакашвілі перебуває в розшуку в Грузії у чотирьох кримінальних справах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА