14:26 12.07.2020

Прикордонники Об'єднаних сил приєдналися до ліквідації наслідків лісової пожежі в Луганській області

2 хв читати
Прикордонники Об'єднаних сил приєдналися до ліквідації наслідків лісової пожежі в Луганській області

Прикордонники зі складу Об'єднаних сил приєдналися до ліквідації наслідків масштабної лісової пожежі в Луганській області, повідомляє в неділю відділ комунікацій зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні в с. Смолянінове 100 прикордонників взяли участь у ліквідації осередків тління, що залишилися після масштабної пожежі. До заходу задіяні військовослужбовці управління Луганського прикордонного загону, прикордонні комендатури швидкого реагування "Новопсков", "Щастя" та відділу типу "С" із Райгородки. До ліквідації також задіяні 5 одиниць техніки та 2 одиниці спецтехніки. Чотири групи прикордонників по 20 осіб діють під чітким керівництвом представників ДСНС", – йдеться в повідомленні.

Решта військовослужбовців допомагають жителям Смоляниново розчистити територію їх домоволодінь і позбутися від згорілих речей.

Разом з прикордонниками в ліквідаційних роботах задіяні також військовослужбовці Національної гвардії та підрозділи Національної поліції.

Як повідомлялося, 6 липня об 11:42 поблизу сіл Осколонівка та Капітанове Новоайдарського району Луганської області виникла пожежа.

Загалом вогонь знищив 24 і пошкодив 35 житлових будинків, надано допомогу 43 потерпілим. До лікарень Сєвєродонецька госпіталізовано сімох людей, Новоайдара - сімох осіб. П'ятеро людей загинули.

9 липня пожежу локалізовано. Орієнтовна площа пройдена вогнем становила близько 5 тис. га.

Станом на ранок 12 липня в Луганській області рятувальники продовжують гасіння тління окремих осередків лісової підстилки та деревини в Борівському та Охтирському лісництвах. Всього до ліквідації пожежі залучено 690 осіб та 176 одиниць техніки.

Правоохоронці розглядають три основні версії загоряння в лісах Новоайдарського району Луганської області: вплив аномально високої температури повітря та погодних умов, необережне поводження з вогнем сторонньою, умисний підпал з хуліганських чи інших мотивів.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА