20:17 13.07.2020

Із 2014 року в Криму зникло безвісти 45 осіб, доля 15 із них досі невідома

2 хв читати
Із 2014 року в Криму зникло безвісти 45 осіб, доля 15 із них досі невідома

45 людей зникли безвісти в Криму за шість років російської окупації, доля 15 із них досі невідома, повідомляє представництво президента України в Автономній Республіці Крим з посиланням на дані громадської організації "Крим SOS".

"Насильницькі зникнення - це один з обтяжливих злочинів, які здійснює окупант, створюючи атмосферу страху, залякуючи родичів і друзів зниклого. Такі злочини Росія скоює і на своїх територіях, коли тисячі людей в Чечні стали жертвами насильницьких зникнень, і на окупованих", - зазначила заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева.

За її словами, завдання держави - документувати випадки насильницьких зникнень, здійснювати розслідування в рамках повноважень і залучати до розшуку міжнародні організації, а також підтримувати родичів зниклих безвісти, що може включати не лише матеріальну допомогу, а й психологічну підтримку та постійний доступ до інформації про стан розслідування.

"Ми маємо пам'ятати про імена всіх жертв насильницьких зникнень на наших територіях, адже за цифрами 45 і 15 стоять реальні люди, сльози і сподівання десятків і тисяч людей ", - зазначила Ташева.

У представництві нагадали, що нині Кабінет Міністрів формує комісію з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, з початком роботи якої представництво планує порушувати питання насильницьких зникнень на території Криму в період окупації, і перебуває на постійному зв'язку з прокуратурою АР Крим щодо кожного випадку зникнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА