07:33 15.07.2020

Китай не поступиться своїми національними інтересами в Гонконгу, незважаючи на дії США

2 хв читати
Китай не поступиться своїми національними інтересами в Гонконгу, незважаючи на дії США

Підхід США до політики Китаю щодо Гонконгу є порушенням міжнародного права і втручанням у внутрішні справи Китаю, КНР рішуче відстоюватиме свій суверенітет, йдеться в заяві МЗС КНР, поширеній в середу.

У ній наголошується, що підписаний президентом США Дональдом Трампом "Закон про автономію Гонконгу" "порушує міжнародне право і основні норми міжнародних відносин, є грубим втручанням у справи Гонконгу і внутрішні справи Китаю".

"Китайський уряд заявляє в зв'язку з цим рішучий протест", - наголошує МЗС Китаю.

У заяві йдеться, що "Китай має намір твердо захищати суверенітет і безпеку країни", протистояти зовнішньому втручанню в справи Гонконгу.

"Задум американської сторони перешкодити здійсненню закону про національну безпеку в Гонконгу ніколи не буде успішним. Щоб захистити свої законні інтереси, китайська сторона дасть необхідну відповідь і введе санкції стосовно відповідних осіб і організацій в США", - попереджає МЗС КНР.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив, що підписав закон, який передбачає санкції проти китайських офіційних осіб, які обмежили свободи Гонконгу.

"Сьогодні я підписав закон і указ, націлені на те, щоб Китай ніс відповідальність за утиски в Гонконгу", - заявив він на прес-конференції в Білому домі.

Він пояснив, що крім закону, переданого йому на підпис конгресом, йдеться про указ, що скасовує привілейоване ставлення Вашингтона до Гонконгу. Зокрема, це призведе до припинення торгових преференцій і до припинення передачі туди американських технологій.

Раніше обидві палати конгресу схвалили закон, що передбачає санкції проти офіційних осіб, що мають відношення до нещодавно прийнятого Закону про національну безпеку Гонконгу. У США вважають, що цей закон порушує особливий статус Гонконгу і позбавляє його жителів низки свобод.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА