07:53 15.07.2020

Підозрюваний Мангер залишений під вартою до 11 вересня

2 хв читати
Підозрюваний Мангер залишений під вартою до 11 вересня

Суд продовжив утримання під вартою до 11 вересня підозрюваному в нападі на радника мера Херсона Катерину Гандзюк - голови Херсонської обласної державної адміністрації Владислава Мангера, повідомляє видання "Громадське".

Цю інформацію виданню "Громадське" підтвердив прокурор у справі Андрій Синюк. Він уточнив, що Мангер перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Служби безпеки.

Напередодні, 13 липня, апеляційний суд відхилив скаргу адвокатів Мангера на утримання під вартою, залишивши її в силі. Адвокати стверджували, що підозра проти їх підзахисного є необґрунтованою, а справа - сфальсифікованою.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Мангер, помічник народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко) обвинувачуються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п.4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше Мангера не доставили до суду для обрання запобіжного заходу. Сторона захисту заявила, що він був госпіталізований через проблеми з серцем. 15 червня суд дозволив затримати Мангера для примусового приводу на засідання.

Правоохоронці 16 червня доставили Мангера до Києва в Печерський районний суд, де суддя почав розгляд клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

19 червня суд помістив Мангера під варту до 28 липня без права внесення застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА