19:45 16.07.2020

Британія обвинуватила російських хакерів у спробі атак на організації, що займаються розробкою вакцин від COVID-19

2 хв читати
Британія обвинуватила російських хакерів у спробі атак на організації, що займаються розробкою вакцин від COVID-19

Національний центр кібербезпеки Британії в четвер обвинуватив російських хакерів у спробі викрасти інформацію про розробку британської вакцини від коронавірусу COVID-19.

"Офіційні особи в британських спецслужбах повідомили, що російські кіберагенти намагалися атакувати організації, що займаються розробкою вакцин проти коронавірусу", - йдеться в заяві центру, поширеному на його сайті в четвер.

За даними британської сторони, за цим стоїть угрупування хакерів під назвою APT29, яка атакує організації в усьому світі. Також це угруповання відоме під іменами "Герцоги" або "Затишний ведмідь". За оцінками британських спецслужб, ці хакери діють від імені російських спецслужб. Цю оцінку також підтримали американські та канадські розвідслужби - Центр безпеки комунікацій (підрозділ Міноборони Канади), міністерство внутрішньої безпеки США, американське Агентство кібербезпеки і захисту інфраструктури і Агентство національної безпеки.

Лондон і його партнери вважають, що ці хакери ведуть кампанію, метою якої є крадіжка інтелектуальної власності, що має високу цінність, в урядових установах, в дипломатичній сфері, в наукових центрах, в галузі охорони здоров'я та енергетики.

Директор з питань кібербезпеки в агентстві національної безпеки США Енн Нойбергер зі свого боку заявила, що доповідь британських фахівців покликана спонукати всіх "сприймати ці кіберзагрози серйозно".

"APT29 має давню історію спроб атакувати урядові, дипломатичні, аналітичні, медичні та енергетичні організації для отримання розвідувальних даних, тому ми закликаємо всіх серйозно поставитися до цієї загрози і вживати заходів щодо її пом'якшення, зазначених у рекомендаціях", - заявила вона.

У канадському центрі безпеки комунікацій заявили, що під час пандемії існує підвищений ризик в сфері кібербезпеки для канадських медичних установ. Його фахівці закликають медичні організації без зволікання зв'язатися з центром, якщо ті запідозрять, що стали мішенню хакерів.

У британському центрі засудили "ці огидні напади на тих, хто виконує життєво важливу роботу з боротьби з пандемією коронавірусу".

Крім того, британський центр кібербезпеки спільно з колегами в Америці випустив зведення правил у сфері безпеки для організацій, що займаються розробкою коронавірусу, які покликані захистити їх від кібератак. Також він містить рекомендації щодо виявлення кіберзагроз і пом'якшення їх наслідків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА