08:25 21.07.2020

Американські демократи просять ФБР провести секретний брифінг про іноземне втручання у виборчий процес

1 хв читати
Американські демократи просять ФБР провести секретний брифінг про іноземне втручання у виборчий процес

Впливові представники Демократичної партії США, зокрема спікер палати представників Ненсі Пелосі і лідер сенатської меншості Чак Шумер, звернулися в ФБР з проханням негайно провести брифінг на тему про іноземне втручання у вибори в США.

У поширеному в понеділок листі на ім'я директора ФБР Крістофера Рея, вони повідомили, що обізнані "про конкретні серйозні загрози виборам президента і до конгресу, які відбудуться 3 листопада".

"Ми, зокрема, серйозно стурбовані тим, що конгрес може стати метою узгодженої кампанії з надання впливу з-за кордону, за допомогою якої спробують поширити дезінформацію і вплинути на діяльність конгресу, громадські обговорення, а також на вибори в листопаді", - написали Пелосі, Шумер і ще кілька впливових демократів.

За їхніми словами, через природу загроз, необхідно, щоб до кінця липня ФБР провело секретний брифінг, присвячений загрозам щодо всіх членів конгресу, і щоб Рей знайшов для цього час у розкладі вже до кінця понеділка.

Жодних деталей про які-небудь погрози в посланні главі ФБР демократи не згадали, зазначивши, що до відкритого листа додається конфіденційний додаток з великою кількістю інформації.

В американському розвідтоваристві неодноразово лунали думки про наявність ознак, що свідчать про зусилля з втручання в виборчу кампанію за допомогою вкидань дезінформації через соцмережі з Ірану, Китаю і Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА