10:42 21.07.2020

У Луцьку чоловік із вибухівкою захопив автобус із пасажирами, в області введено план "Заручник"

2 хв читати
У Луцьку чоловік із вибухівкою захопив автобус із пасажирами, в області введено план "Заручник"

У Луцьку у вівторок вранці чоловік із вибухівкою та зброєю захопив автобус із пасажирами, в області введено план "Заручник", повідомляє поліція Волинської області.

"Сьогодні вранці надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що у центрі Луцька чоловік захопив автобус із майже 20 заручниками, при собі має вибухівку та зброю", - йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

Водночас у прес-службі Управління СБУ у Волинській області агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що захоплено рейсовий автобус "Берестечко-Красилівка".

"Встановлюється особа людини, яка захопила сьогодні вранці рейсовий автобус "Берестечко-Красилівка". Чоловік не висуває жодних чітких вимог. За попередньою інформацією, в автобусі перебуває майже 10 заручників. На контакт чоловік не йде, періодично здійснює постріли з вогнепальної зброї. Також за попередньою інформації, в автобусі є якийсь вибуховий пристрій", - розповіли агентству в прес-службі спецслужби.

У облполіції зазначили, що в області введено оперативний план "Заручник". Зазначається, що територія центру міста перекрита для гарантування безпеки громадян.

"На місці працюють всі служби поліції", - додали правоохоронці.

Як повідомив у коментарі начальник ГУ Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко, поки що інформації про постраждалих немає.

"Поки що бачимо лише пошкодження в самому автобусі", - повідомив він у трансляції, розміщеній на сторінці Міністерства внутрішніх справ України на сторінці у Facebook.

За словами начальника поліції області, чоловік, який захопив автобус, оприлюднив свої вимоги у соцмережі Twitter.

"Наразі моніториться соцмережа. Жодних вимог у його акаунті не висвітлено, просто загальні фрази, невдоволення системою, не зазначено якою. Наразі ще вивчаємо, намагаємося вести переговори. Дзвонимо, він не взяв вкотре слухавку, щоб уточнити вимоги", - розповів Крошко.

Він також зазначив, що кількість заручників встановлюється. Особа зловмисника, у свою чергу, перевіряється, він назвався, але правоохоронці уточнюють інформацію, чи є така людина.

"Ситуація під контролем", - наголосив начальник поліції області.

Пізніше відділ комунікації поліції Волинської області на сторінці у Facebook уточнив, що кількість заручників - приблизно 20 осіб.

При цьому в обласному управлінні СБУ також зазначили, що даних про потерпілих немає, а чоловік, який взяв людей у заручники, чітких вимог не висуває.

"У соцмережі є нібито його аккаунт, в якому є нечіткі загальні вимоги, але не відомо, чи його це вимоги, він поки що з нами не контактує", - розповіли в СБУ агентству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА