12:38 21.07.2020

Російські найманці передали Україні ще одне неідентифіковане тіло

2 хв читати
Російські найманці передали Україні ще одне неідентифіковане тіло

Російські найманці на Донбасі у вівторок передали Україні зі тимчасово окупованої території ще одне неідентифіковане тіло військовослужбовця, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Сьогодні, 21 липня, представники російсько-окупаційних військ передали ще одне тіло загиблого захисника на підконтрольну уряду України територію. Наразі особу загиблого не ідентифіковано", - йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

Зазначається, що, ймовірно, це третій військовослужбовець, якого досі вважали пораненим після вбивства морських піхотинців 13 липня поблизу населеного пункту Зайцевого Донецької області.

"Після проведення процедури упізнання, завершення судово-медичної експертизи і та оформлення відповідних документів, силами пошукової групи "Евакуація 200" тіло доставлять до місця поховання. Про дату похорону героя буде повідомлено додатково", - зазначили в штабі ООС.

Як повідомлялося, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі смт Зайцевого. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець дістав поранення, ще один - бойове травмування.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Було розпочато переговори з СММ ОБСЄ про їх евакуацію. 15 липня тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня біля Зайцевого, було повернуто з тимчасово окупованої території.

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками непередбачених законом збройних формувань РФ.

Пізніше стало відомо, що військовий медик, який загинув на Донбасі, був громадянином Естонії.

17 липня на підконтрольну уряду України територію було передано неідентифіковане тіло військовослужбовця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА