14:04 23.07.2020

Чоловік, який захопив заручника в Полтаві, не їде до Києва, його вимог не виконуватимуть

2 хв читати

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов заявляє про неможливість виконання вимог, які висунув чоловік, котрий захопив у заручники начальника управління карного розшуку Головного управління Національної поліції Полтавської області, і допускає силовий сценарій розв'язання ситуації.

"Вимоги, звісно, нічого не мають спільного з дійсністю. Тому що він хоче просто напросто уникнути кримінальної відповідальності, що неможливо. І нині тривають із ним активні переговори, щоб змусити його здатися. Але правоохоронці, органи Національної поліції також готові й до силового сценарію вирішення цього конфлікту", - заявив Синєгубов в ефірі телеканалу "НАШ" у четвер.

Він також зазначив, що ситуацію у Полтаві не можна порівнювати із захопленням заручників у Луцьку 21 липня, "оскільки в Полтаві була спецоперація із затримання зловмисника цільова, у нього виявилася граната і тому ми маємо таку історію".

Голова обладміністрації також спростував повідомлення, які з'явилися у ЗМІ, що наразі зловмисник із заручником прямують до Києва, наголосивши, що йому дали можливість залишити Полтаву спеціально для того, щоб вивести його з місця масового скупчення людей. "Головним було завдання, щоб вивести цю людину з громадського місця, щоб в разі найгіршого сценарію не постраждали люди. Це вдалося зробити. Було надано автомобіль на вимогу зловмисника. Нині вони переміщаються районом області й спецоперація з вирішення цієї ситуації, відповідно, триває", - сказав він.

За словами Синєгубова, "ніхто не рухається у бік Києва, ніхто не дозволить рухатися в місця перебування людей".

За інформацією місцевих ЗМІ, автомобіль зі зловмисником і заручником наразі переміщається сільськими дорогами Решетилівського району Полтавської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА