21:01 23.07.2020

Молоді на віддаленій роботі готові у червні платити на 25% більше, ніж в офісі - дослідження OLX

3 хв читати
Молоді на віддаленій роботі готові у червні платити на 25% більше, ніж в офісі - дослідження OLX

На онлайн-майданчику "OLX Робота" у категорії "Початок кар'єри/студенти" у червні зарплату дистанційним співробітникам пропонували на 25% вище, ніж офісним - у середньому 12,5 тис. грн на місяць, вакансій було майже у 1,5 раза більше - 1,01 тис.

Згідно з даними дослідження OLX, поширеним у четвер, віддалена зайнятість за цей період була привабливішою і для самих претендентів на старті кар'єри: на кожну пропозицію щодо роботи вдома відгукувалися в середньому 20 осіб, у той час як офлайн - 18. При цьому у травні розрив був ще більшим: на одну "дистанційну" вакансію припадало 19 претендентів, які відгукнулися, на "офісну" - 13.

Зазначається, що загалом за червень роботодавці розмістили майже 2,3 тис. вакансій для людей на початку кар'єри. З них 16%, або понад 360, припало на пропозиції про тимчасове працевлаштування, при якому готові платити в середньому 8,250 тис. грн на місяць. На одну таку пропозицію відгукувалися в середньому 26 осіб, у той час як на постійну роботу - 17.

У ТОП-запитів щодо тимчасового працевлаштування у червні були "робота для школярів" (запит вводили у пошуковик 4,670 тис. разів, що на 151% вище, ніж у травні), "віддалена робота" та "робота вдома" (запит вводили в пошуковик 4,580 тис. і 3,100 тис. разів відповідно).

Крім того, активно у червні шукали вакансії із щоденною оплатою - цей запит на четвертому місці із 3,090 тис. повторами. Закриває ТОП-5 - "роздача листівок" із 2,310 тис. натисканнями на "пошук" за червень. Водночас у травні такий підробіток шукали 410 разів, що менше майже у шість разів порівняно з червнем.

Серед роботодавців найбільш затребуваними позиціями для тимчасового працевлаштування були: адміністратори - 120 вакансій за червень із медіанною зарплатою в розмірі 15 тис. грн (на 11% вище, ніж у травні) і офіс-менеджери, яким готові платити в середньому 10 тис. грн на місяць - для них розмістили майже 90 пропозицій.

Крім цього, потрібні працівники в Instagram: їм обіцяють заробіток у розмірі 15 тис. грн, вакансій же - понад 80. Активно шукають також промоутерів, пропонуючи в середньому 9 тис. грн на місяць. Вибрати пропозицію, що цікавить можна серед 70 варіантів. ТОП-5 популярних позицій для студентів закривають оператори - платити їм готові майже 11,5 тис. грн, вакансій за червень було майже 70.

OLX - платформа онлайн-оголошень, яка об'єднує людей для купівлі, продажу або обміну товарами і послугами зі штаб-квартирою в Амстердамі.

Бренд ОLX було засновано у березні 2006 року, компанія розпочала активну роботу в Індії. У 2010 році ОLX стала частиною медіагрупи Naspers.

У квітні 2014 року сайти оголошень групи Naspers у Румунії, Болгарії, Казахстані, Білорусі, Угорщині та Польщі змінили свою назву на OLX. А у вересні український сайт оголошень Slando приєднався до мережі ОLX Group і також здійснив ребрендинг.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА