16:23 26.07.2020

У КНДР заявляють, що виявили перший випадок підозри на COVID-19

2 хв читати
У КНДР заявляють, що виявили перший випадок підозри на COVID-19

Політбюро ЦК правлячої Трудової партії Кореї (КНДР) провело екстрену нараду, причина - ознаки можливого зараження коронавірусною інфекцією у країні, в місті Кесоні, повідомило Корейське центральне інформаційне агентство.

За даними протиепідемічної організації, у людини, в якої підозрюють коронавірус, були невизначені результати дослідження, її поміщено у суворий карантин.

Встановлюється також коло осіб, які контактували з нею, медичному обстеженню піддають всіх, хто був у місті в останні п'ять днів.

Повідомляється, що чоловік із підозрою на коронавірус перетнув демаркаційну лінію в неділю, 19 липня.

На засіданні був присутній лідер КНДР Кім Чен Ин.

7 липня державна північнокорейська урядова газета the Minju Joson повідомляла, що Північна Корея посилює контроль на кордоні, щоб не допустити спалаху COVID-19 у країні.

Північна Корея "повністю закрила свій кордон, свій повітряний простір і територіальне море та продовжує посилювати свою роботу, щоб повністю запобігти потоку нового коронавірусу", йшлося у статті.

"Ми вживаємо попереджувальні контрзаходи, щоб посилити спостереження на кордонах і уздовж берегової лінії", - повідомлялося у статті.

Газета також зазначала, що КНДР застосовує суворі правила із дезінфекції та спалювання будь-яких предметів, що надходять до країни водою або повітрям.

Крім того, громадян Північної Кореї закликають не втрачати пильність, заявляючи, що головний ворог антивірусної кампанії - це самовдоволення та надмірна впевненість.

Раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявляв, що КНДР вдалося не допустити поширення COVID-19 завдяки далекоглядному керівництву Центрального комітету партії і високій свідомості громадян.

Кім Чен Ин відзначав, що необхідно продовжувати зміцнювати протиепідемічну роботу, щоб "повною мірою гарантувати безпеку держави та благополуччя народу".

КНДР повідомляла, що в країні не зафіксовано випадків COVID-19. Однак, з кінця січня країна вжила низку заходів щодо захисту від поширення коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА