11:15 28.07.2020

Історію із загибеллю в Криму трирічного Муси Сулейманова має бути донесено до уваги світової спільноти

2 хв читати
Історію із загибеллю в Криму трирічного Муси Сулейманова має бути донесено до уваги світової спільноти

Загибель у Криму трирічного сина політв'язня Руслана Сулейманова має бути розслідувано й доведено до уваги світової спільноти, заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в інтерв'ю радіо "Крим. Реалії".

"Питання підтримки політичних в'язнів у тимчасово окупованому Криму перебувають на постійному контролі з боку МЗС. 1 липня відбулося засідання Платформи дій зі звільнення Росією українських політичних в'язнів, на якому результативно обговорено скоординовані дії органів державної влади та громадського сектору з цієї проблематики", - наголосила Джапарова.

Заступник міністра зазначила, що ситуація із загибеллю трирічного Муси Сулейманова має бути ретельно вивчена, розслідувана і доведена до уваги світової спільноти".

"Ключовий інструмент поліпшення становища вже утримуваних агресором політв'язнів - публічність. Є ідея ввести інститут менторства, щоб авторитетні у світі люди висловлювали солідарність із кримськими громадськими журналістами. Чим голосніше звучатимуть наші голоси в ООН, Європарламенті, ОБСЄ, Раді Європи, тим більше шансів на полегшення положення тих, кого окупанти грубо позбавили волі й тримають у нелюдських умовах".

Як повідомлялося, трирічний Муса Сулейманов зник увечері 24 липня в Криму. На його пошуки приїхали декілька тисяч людей з усього півострова. 26 липня управління МНС Росії у Криму повідомило, що тіло дитини знайдено. В управлінні МВС Росії у Криму стверджували, що Муса Сулейманов помер через утоплення. Тіло хлопчика було знайдено в одній із вигрібних ям поруч із будинком.

26 липня президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з Володимиром Путіним порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова у зв'язку з трагічною загибеллю його трирічного сина.

Загибла дитина - син журналіста, фігуранта сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Руслана Сулейманова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА