16:19 28.07.2020

Поширення коронавірусу то прискорюватиметься, то уповільнюватиметься

4 хв читати
Поширення коронавірусу то прискорюватиметься, то уповільнюватиметься

Світ матиме справу лише з однією хвилею коронавірусу COVID-19, для якої характерні і прискорення, і уповільнення поширення інфекції, заявила у вівторок представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Маргарет Гарріс.

Гарріс під час брифінгу ВООЗ у Женеві наголосила, що світ стикається з "однією великою хвилею" коронавірусу, яка "трохи підніматиметься і опускатиметься".

Крім того, за її словами, не варто вважати, ніби вірус припинить поширюватися в літній час у Північній півкулі, оскільки коронавірус не схожий із грипом, який має тенденцію до сезонного поширення.

Тим часом у країнах Європи поширення коронавірусу знову починає набирати обертів.

Так, за даними британського видання The Guardian, є імовірність того, що в Німеччині прискорюються темпи поширення коронавірусу. За останні сім днів у середньому добовий приріст випадків зараження становив 557, тоді як у червні щодня виявляли по 350 заражень.

"Ми ще не знаємо, чи є це початком другої хвилі, але, звісно, це може бути й так", - заявив глава інституту Роберта Коха Лотар Вілер.

Для того, щоб стримати вірус, Вілер порекомендував носити маски не лише в закритих приміщеннях, а й на вулиці в тому випадку, якщо не виходить дотримуватися дистанції в 1,5 метра.

"Я налаштований оптимістично, якщо ми дотримуватимемося правил гігієни, ми можемо запобігти їй (другій хвилі - ІФ), це залежить від нас", - додав Вілер.

МЗС Німеччини у вівторок випустило попередження про поїздки на північ Іспанії: відомство через нові спалахи коронавірусу рекомендує утриматися від поїздок в автономні спільноти Арагон, Каталонію і Наварру.

Регіональний уряд Мадрида впровадив обов'язкове носіння масок у громадських місцях навіть у тих випадках, коли заходи соціального дистанціювання можуть бути дотримані.

Голова уряду автономної спільноти Мадрид Ісабель Діас Аюсо оголосила про те, що з четверга будуть заборонені збори більше ніж 10 осіб у ресторанах і за їх межами. Жителям також рекомендується скоротити збори вдома до 10 осіб.

Глава департаменту охорони здоров'я Мадрида Енріке Руїс Ескудеро заявив, що лікарні вже готові прийняти нових пацієнтів із коронавірусом. За його даними, у вівторок у мадридському регіоні виявили 138 нових випадків зараження COVID-19. Загалом у регіоні від початку спалаху вірусу діагностували 74,7 тис. заражень.

У всій Іспанії за період пандемії зафіксовано понад 278,7 тис. випадків хвороби.

The Guardian повідомляє, що в Греції стане обов'язковим використання масок у більшості громадських приміщень як захід стримування поширення коронавірусу COVID-19. За даними Міністерства захисту громадян Греції, такий захід набуде чинності в середу, 29 липня. The Guardian зазначає, що це рішення вийшло у зв'язку з невеликим спалахом коронавірусу в країні в другій половині липня.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, з 21 по 27 липня добовий приріст виявлених заражень COVID-19 у середньому становив у країні 30, тоді як з 8 по 15 липня за добу їх виявляли близько 25.

Загалом від початку епідемії в Греції діагностували понад 4,2 тис. випадків зараження, 202 інфіковані померли.

Через пандемію COVID-19 низка країн зазнає збитків. Так, катастрофічна ситуація в туристичній сфері складається нині в Чорногорії, повідомляє у вівторок белградська радіостанція Б-92 у репортажі з чорногорського міста Тивата.

В Азії також відзначається прискорення темпів поширення коронавірусу COVID-19. В Ірані за добу зафіксували 235 смертей інфікованих - рекордна кількість смертей пацієнтів з коронавірусом за останній час. За даними представника іранського Мінохорони здоров'я Сіми Садат Ларі, в країні від початку пандемії загалом померли понад 16,1 тис. пацієнтів із коронавірусом.

Вона додала, що за добу виявили більше ніж 2,6 тис. нових заражень, понад 1,6 тис. з яких госпіталізовані. Отже, кількість виявлених випадків коронавірусу в країні перевищує 296 тис.

На Філіппінах 14-й день поспіль добовий приріст заражень становить понад 1 тис. людей. У вівторок влада країни оголосила про більше ніж 1,6 тис. нових заражень за добу, крім того, четверо інфікованих померли. Загалом від початку спалаху коронавірусу в країні зафіксували понад 83 тис. випадків COVID-19, а більше ніж 1,9 тис. інфікованих померли.

У В'єтнамі на два тижні впровадили режим локдауну в місті Дананг після того, як невеликий спалах COVID-19 - 15 випадків зараження - було зафіксовано в лікарні міста. За даними агентства Associated Press, це перші непривізні випадки у В'єтнамі за останні три місяці.

У Данангу призупинено роботу громадського транспорту й закрито пляжі. Через новини про перші випадки зараження туристи почали виїжджати з готелів і скасували майбутні поїздки.

Загалом у В'єтнамі від початку спалаху коронавірусу виявили 431 випадок зараження.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, станом на 28 липня у світі діагностовано понад 16,6 млн заражень COVID-19, понад 657 тис. заражених померли.

При цьому більше ніж 10 млн хворих (понад 61% усіх випадків зараження) одужали. Наразі хворіють близько 5,7 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА