12:37 30.07.2020

Реєстрація електронних кабінетів для подачі заяв до українських вишів розпочнеться 1 серпня о 10:00 - Міносвіти

3 хв читати
Реєстрація електронних кабінетів для подачі заяв до українських вишів розпочнеться 1 серпня о 10:00 - Міносвіти

Реєстрація електронних кабінетів для подачі заяв на вступ до закладів вищої освіти розпочнеться 1 серпня о 10:00, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Із 1 серпня з 10:00 розпочинається реєстрація електронних кабінетів для вступників, які подаватимуть заяви в електронній формі. Вступники зможуть подати заяви з 13 до 22 серпня. Хочемо наголосити і заспокоїти вступників, що зареєструвати електронний кабінет вони зможуть протягом всього періоду подання заяв", - йдеться у повідомленні Міносвіти.

Зазначається, що однією з новацій вступної кампанії цього року є можливість подачі електронних заяв для вступників до магістратури на основі освітнього рівня бакалавр для тих абітурієнтів, які здавали єдиний вступний іспит.

Крім того, стало можливим подання електронних заяв абітурієнтами пільгових категорій, які мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років. Для цього їм потрібно перед подачею заяв звернутися до одного з вищих навчальних закладів із підтверджуючими документами для внесення їх до "Реєстру осіб зі спеціальними умовами".

У міністерстві зазначають, що для подачі заяв до ВНЗ абітурієнти реєструють свій електронний кабінет, а покрокові інструкції та відеороз'яснення про те, як створювати і реєструвати електронний кабінет, розміщені на сайті Міносвіти.

"Ті абітурієнти, які йдуть на бюджет та мають право складати вступні іспити замість ЗНО чи вступають на спеціальності за творчим конкурсом, мають вже зараз зареєструватися в закладі вищої освіти, щоб пройти вступні випробування у термін з 1 до 12 серпня. Для вступників на контрактну форму заклади можуть встановлювати додаткові терміни проведення іспитів та творчих конкурсів у період з 13 до 22 серпня", - повідомляють у відомстві.

Крім того, цього року освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" будуть створені у всіх вузах, які перебувають у сфері підпорядкування не лише Міносвіти, а й інших міністерств.

Тепер також у рамках окремої квоти участь у конкурсному відборі братимуть не лише вступники з Криму, а й вступники із непідконтрольних уряду України територій Донецької та Луганської областей.

Зокрема, цього року подання документів та зарахування для здобуття ОС бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування) на навчання за кошти державного бюджету в межах Квоти-2 (визначена частина максимального обсягу бюджетних місць у вишах, яка може бути використана для прийому на основі повної загальної середньої освіти вступників із тимчасово окупованих територій та лінії зіткнення) відбувається в два етапи: основний етап - до 20 серпня, завершальний етап на бюджет та контракт - до 23 жовтня.

В освітньому центрі вступники із тимчасово окупованих територій України можуть подати до п’яти заяв і брати участь у конкурсі на місця державного замовлення в рамках спеціальної квоти для прийому вступників тимчасово окупованих територій на основі повної загальної середньої освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА