16:21 01.08.2020

У Житомирській області на двох фермах сталися пожежі, загинули близько 30 козенят

2 хв читати
У Житомирській області на двох фермах сталися пожежі, загинули близько 30 козенят

У Житомирській області вночі в селах Гай і Лихосілка на двох фермах сталися пожежі, внаслідок однієї з них загинуло близько 3 десятків козенят, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"31 липня о 22: 28 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с.Гай Житомирського району в приміщенні ферми. На момент прибуття відділення рятувальників 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини вогонь охопив дерев'яну покрівлю споруди на площі 700 кв.м", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що гасіння було ускладнене тим, що всередині споруди була велика кількість сіна, і пожежа швидко набирала обертів. За попередньою інформацією, в загоні було 109 голів дрібної рогатої худоби (кіз і козенят).

Так, пожежу локалізовано о 00:55 на площі 700 кв.м., ліквідація тривала до 5:50.

"Вогнем пошкоджено перекриття, внутрішнє оздоблення і дах, знищено 15 т сіна і близько 3 десятків козенят. Кількість врятованого поголів'я наразі встановлюється", - додали у відомстві.

Крім того, о першій годині ночі рятувальникам Чуднівського району надійшло повідомлення про пожежу на фермі в с.Лихосілка. Зазначається, що в приміщенні на момент загоряння було чотири корови, проте власникам вдалося їх швидко вивести. По прибутті рятувальників вогнем був охоплений дах будівлі на площі близько 900 кв. м.

"Збільшенню масштабів пожежі сприяло те, що в приміщенні зберігалося сіно і солома. ... Спільними зусиллями о 2:20 пожежу вдалося локалізувати, а о 6:10 - ліквідувати. Вогнем пошкоджено перекриття та внутрішнє оздоблення, знищено дах, 19 т соломи та 21 т сіна", - зазначили в ДСНС.

Усі обставини і причини пожеж встановлюють фахівці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА