14:37 02.08.2020

Афганський спецназ ліквідував главу розвідки підрозділу ІД в цій країні

1 хв читати

Глава розвідки підрозділу ІД (терористичне угруповання "Ісламська держава") в Афганістані Асадулла Оракзай був ліквідований афганським спецназом неподалік Джелалабада, повідомив Національний директорат безпеки країни.

Оракзая підозрювали в причетності до серії нападів на військові і цивільні об'єкти в Афганістані, що призвели до людських жертв.

Минулого тижня в доповіді ООН йшлося, що в Афганістані за перші шести місяців 2020 року зафіксовано 17 атак ІД, були жертви серед цивільного населення. Минулого року за аналогічний період було зареєстровано 97 нападів.

Загалом ООН повідомила, що за перші шість місяців 2020 року в Афганістані в результаті насильства загинуло 1282 людини, а 2176 дістали поранень.

Водночас, зазначалося в документі, за перші шість місяців року кількість цивільних осіб, убитих і поранених унаслідок насильства по всій країні, скоротилася на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зменшення кількості жертв частково пояснювалося скороченням операцій Міжнародних сил, які тепер діють тільки на прохання і на підтримку афганських сил безпеки, а також зменшенням числа нападів з боку угруповання "Ісламська держава".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА