07:58 03.08.2020

Членів екіпажу Crew Dragon витягли зі спускового апарату

2 хв читати
Членів екіпажу Crew Dragon витягли зі спускового апарату

Двоє членів екіпажу багаторазового американського пілотованого корабля Crew Dragon - астронавти Роберт Бенкен і Дуглас Харлі - після приводнення витягнуті зі спускового апарату, повідомило NASA.

За їх словами, вони "почуваються добре".

Новітній американський пілотований космічний корабель Crew Dragon в неділю після завершення свого тестового польоту до Міжнародної космічної станції (МКС) і сходження з орбіти здійснив успішну посадку на море о 14:48 за часом Східного узбережжя США в Мексиканській затоці на південь від міста Пенсакола (штат Флорида).

У районі посадки, де капсула спускалася на парашутах, її чекало спеціальне пошуково-рятувальне судно GO Navigator, яке підняло її на свій борт за допомогою гідравлічного підйомного пристрою, після чого з Crew Dragon був витягнутий його екіпаж. На судні астронавти пройшли попередній медичний огляд і потім були відправлені вертольотом на берег.

За даними NASA, після пересадки на літак астронавти вилетять в Х'юстон.

Це було перше приводнення американського корабля, здійснене за останні 45 років після завершення програми польотів "Аполлонів" у 1975 році.

Перший після майже дев'ятирічної перерви слідом за закінченням програми шатлів пілотований космічний корабель США Crew Dragon, розроблений компанією SpaceX у рамках комерційного контракту з NASA, стартував у свій випробувальний політ до МКС 30 травня.

В рамках тестового польоту багаторазовий корабель доставив на МКС Харлі і Бенкена, які пропрацювали там два місяці разом із російськими космонавтами Анатолієм Іванишиним та Іваном Вагнером і американськими астронавтом Крісом Кессіді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА