15:56 05.08.2020

Показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже півмісяця

3 хв читати
Показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже півмісяця

Основні статистичні показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже півмісяця після приблизно трьох тижнів стабільності.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, середня за два тижні добова захворюваність вийшла на третій пік - 1035 осіб порівняно з першим піком 474 осіб 10 травня і другим піком 847 осіб 29 червня.

Якщо між першим і другим піками локальний мінімум був у 382 особи 29 травня, то другий локальний мінімум було зафіксовано 18 липня - 739 осіб.

Як свідчать дані МОЗ, досягнуто й нового максимуму усередненої за тиждень добової захворюваності - 1128 осіб, тоді як попередні піки були на початку травня - 476 осіб і 27 червня - 917 осіб. У перервах Україна виходила на локальні мінімуми цього показника в 375 осіб 29 травня і 717 осіб 11 липня.

Імовірно, ці показники продовжать зростання, оскільки МОЗ у середу, 5 серпня, зафіксувало також рекордну кількість підозр за день – 1653 (попередній пік - 1586 - було зафіксовано в останній день липня).

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зазначає, що тривалість періоду між моментом зараження COVID-19 і появою симптомів зазвичай становить близько п'яти-шести днів, але може варіюватися в межах від одного до 14 днів. Окрім цього, майже в усіх країнах у вихідні дні кількість реєстрованих хворих значно знижується через адміністративні причини. Тому у світі використовують графіки середньодобової захворюваності за останні один і два тижні.

Серед інших показників, які почали різке зростання, - кількість тих, хто наразі хворіє COVID-19. Три тижні липня вона трималася в межах близько 26-26,5 тис., проте за останні 12 днів зросла до 32,2 тис.

У результаті Україна за рівнем захворюваності наблизилася до показника 77 осіб на 100 тис. населення, що тепер уже більше, ніж, за даними МОЗ на 27 липня, не лише в Албанії, Болгарії та Азербайджані, а й у Мексиці та Іраку.

Окрім того, за кількістю хворих за останні два тижні Україна поки що також далека від таких самих показників у Європі, які ЄС враховує, відкриваючи кордони. Останніми днями в країні це значення зросло до 37 на 100 тис.

Крім того, швидко зростає середня кількість госпіталізованих за добу: 236 у середньому за тиждень і 219 у середньому за два тижні - це абсолютні максимуми за час епідемії (попередні піки в 207 і 2019 відповідно були наприкінці червня – на початку липня).

Продовжує зростати і значення такого показника, як відношення кількості хворих до кількості ПЛР-тестів, усереднене за тиждень. Після зниження до 6,4% у середині місяця він повернувся на рівень кінця червня і наразі становить 8,2% при встановленому урядом граничному показнику для окремих регіонів 11%.

Крім того, намітилася чітка негативна тенденція графіків кількості померлих від COVID-19. Своїх максимумів від початку епідемії - майже 19 осіб за добу в середньому за два тижні й понад 20 осіб за добу в середньому за тиждень - вони досягли в першу декаду липня, після чого знизилися майже до 15 і 14. Але наразі їх значення знову сягнуло близько 20 і 18 відповідно.

Як повідомлялося, в Україні адаптивний карантин продовжено до кінця серпня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА