11:28 06.08.2020

Лукашенко доручив запросити генпрокурорів Росії та України для розбору із затриманими у Білорусі "вагнерівцями"

2 хв читати
Лукашенко доручив запросити генпрокурорів Росії та України для розбору із затриманими у Білорусі "вагнерівцями"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити до країни генеральних прокурорів Росії та України для розбору в ситуації із затриманими росіянами та українцями, яких слідство називає членами "Приватної військової компанії Вагнера".

"Президент доручив запросити до Білорусі генеральних прокурорів Росії та України для розбору в ситуації із затриманими бойовиками. Про це глава держави заявив сьогодні на нараді щодо гарантування безпеки виборчої кампанії", - повідомляє держагентство "БелТА".

Він повідомив, що довго розмовляв у середу щодо "так званих 33 богатирів" із президентом України Володимиром Зеленським. "Моя позиція була однозначною: у нас є білоруські закони, правопорушення вони здійснювали на території Білорусі. Все те, що у нас на сьогодні в Слідчому комітеті виявлено, ми знаємо", - зазначив Лукашенко.

"Усі ж стурбовані цією проблемою, серйозна проблема. Покладіть утрьох (генеральні прокурори - ІФ) перед собою міжнародні договори та угоди з Російською Федерацією та Україною і які ми підписали в багатосторонньому плані (ми ж зобов'язання взяли на себе і у цій ситуації теж), наші закони. Голова Слідчого комітету вам доповість разом із Комітетом держбезпеки і оперативну інформацію, й інформацію слідчих: ось документи, інформація - на стіл. Утрьох вирішите", - заявив президент.

29 липня біля Мінська було затримано 33 громадян РФ та України, яких білоруська влада вважає членами "ПВК Вагнера" і підозрює у намірі організувати масові заворушення в період президентських виборів.

Офіс генпрокурора раніше повідомив, що 28 особам, із яких дев'ятеро громадян України, оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України). Офіс звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб і проситиме про видачу 28 затриманих, яким пред'явлено підозри.

5 серпня президент України Володимир Зеленський детально обговорив із Лукашенком питання, пов'язані із затриманням бійців "ПВК Вагнера".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА