12:26 06.08.2020

Інформація про постраждалих українців на борту двох вантажних суден у потру Бейрута не підтверджується

2 хв читати
Інформація про постраждалих українців на борту двох вантажних суден у потру Бейрута не підтверджується

Інформація про те, що серед постраждалих від вибуху в порту Бейрута є українці, котрі прибули в порт міста двома вантажними суднами, не підтверджується, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Була інформація, що на двох вантажних суднах, які прибули з України в порт Бейрута, перебували громадяни України, але наразі ця інформація не підтверджується. За нашими даними, екіпаж цих кораблів складався виключно з іноземців", - сказав Кулеба в четвер на брифінгу.

Потужні вибухи пролунали 4 серпня в портовій зоні ліванської столиці - Бейрута. Вибуховою хвилею зруйновано величезну кількість будівель, вибито шибки та двері. Пошкоджено будівлю міжнародного аеропорту. Вибухову хвилю відчули навіть на Кіпрі.

Повідомляється про понад 130 загиблих і близько 5 тис. потерпілих унаслідок лиха. 300 тис. городян лишилися без домівок, збитки від вибуху оцінюються щонайменше у $3 млрд.

Влада Лівану заявила, що причиною потужних вибухів у портовій зоні Бейрута стали 2750 тонн аміачної селітри, що зберігалася на складі, конфіскованої митними службами шість років тому.

5 серпня посол України в Лівані Ігор Осташ підтвердив інформацію, що серед серйозно постраждалих унаслідок вибухів у Бейруті громадян України немає. "Є деякі сім'ї, у яких постраждало майно, будинки, квартири. Є також незначні травми, порізи, забої (у громадян України - ІФ), але постраждалих серйозно поки що немає. Наразі йдеться про допомогу у відновленні будинків або квартир. На сьогодні серйозних проблем, пов'язаних із загрозою життя, для українців немає", - сказав Осташ в ефірі одного з українських телеканалів.

Водночас він зазначив, що посольство намагається розшукати інформацію про нібито два українські кораблі, що розміщувалися в районі вибухів. Посол повідомив, що наразі є інформація, що серйозно постраждав корабель ООН, а стосовно українських громадян, українських моряків такої інформації немає.

Дипломат також нагадав, що контакти посольства є на сайті дипломатичної місії. "Усі наші телефони є на сайті посольства. "Просто введіть "Посольство України в Лівані" - відразу побачите всі телефони гарячої лінії", - сказав Осташ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА