20:37 06.08.2020

Корбан повідомив, що СБУ здійснила обшуки у його бізнес-партнерів, друзів та родичів

2 хв читати
Корбан повідомив, що СБУ здійснила обшуки у його бізнес-партнерів, друзів та родичів

Співробітники Служби безпеки України здійснили обшуки у бізнес-партнерів і родичів українського бізнесмена Геннадія Корбана. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні працівники СБУ разом із працівниками податкової поліції прийшли в будинок з обшуками до моїх бізнес-партнерів, друзів і навіть родичів. І це 125-й обшук за останні два місяці", - написав Корбан у четвер.

Причиною обшуків Корбан вважає свої симпатії політичній партії "Пропозиція", яку очолює міський голова Дніпра Борис Філатов.

Як повідомлялося, Геннадія Корбана затримали 31 жовтня 2015 року. 4 листопада йому повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання діяльності виборчих комісій), ч. 5 ст. 191 (йдеться про привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"), ч. 2 ст. 289 та ст. 349 Кримінального кодексу України (йдеться про захоплення в Дніпропетровську як заручників голови Держземагентства України та директора департаменту Дніпропетровської міської ради). Корбану було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого збігав 31 грудня.

28 грудня Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід Корбану з домашнього арешту на тримання під вартою терміном на 60 днів. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів.

У 2017 році генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що суд визнав Корбана винним і засудив його до умовного терміну.

Корбан у квітні 2016 року звернувся до Європейського суду з прав людини. На його думку, влада України порушила положення ст. 3 (заборона на катування та жорстоке поводження), ст. 5 (право на свободу та особисту недоторканність), ст. 6 (право на справедливий суд), ст. 18 (межі використання обмежень щодо прав) у поєднанні зі ст. 5 Європейської конвенції з прав людини.

4 липня 2019 року Корбан повідомив, що ЄСПЛ визнав незаконним його затримання 2015 року і порушення стосовно нього презумпції невинуватості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА