11:05 07.08.2020

SpaceX успішно вивела на орбіту ще 57 інтернет-супутників Starlink, довела угруповання до 595 апаратів

2 хв читати
SpaceX успішно вивела на орбіту ще 57 інтернет-супутників Starlink, довела угруповання до 595 апаратів

Важка ракета-носій Falcon 9 у п'ятницю успішно вивела на низьку навколоземну орбіту нову партію з 57 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"Успішне виведення супутників Starlink підтверджено", - йдеться в повідомленні.

Це вже десяте виведення на орбіту групи інтернет-супутників із травня минулого року у рамках проекту Starlink. Тепер її орбітальне угруповання нараховує вже 595 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У рамках програми SpaceX зі здійснення супутніх запусків ракета Falcon 9 також вивела на орбіту два малі космічні апарати дистанційного зондування Землі Global-7 та Global-8 американської компанії BlackSky. Вони призначені для мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько одного метра.

Запуск двоступінчатої ракети Falcon 9 компаній SpaceX було здійснено о 1:12 за часом Східного узбережжя США (о 8:12 за київським часом) зі стартового комплексу LC-39A на космодромі на мисі Канаверал (штат Флорида).

Водночас перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9, який використовували вже вп'яте, здійснив успішну керовану посадку на плавучій платформі Of Course, I Still Love You, розташованій в Атлантиці за 634 км від космодрому на мисі Канаверал.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів цього типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дасть змогу забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям усю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $10 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА