20:02 07.08.2020

Посол Великої Британії і міністр Ткаченко обговорили новий закон про медіа і культурне співробітництво між країнами

1 хв читати
Посол Великої Британії і міністр Ткаченко обговорили новий закон про медіа і культурне співробітництво між країнами

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс в ході зустрічі в п'ятницю з міністром культури і інформаційної політики України Олександром Ткаченком обговорили протидію дезінформації та розвиток сфери медіа.

Як повідомляє посольство Великої Британії в Україні на сторінці в Фейсбуці, зокрема, сторони обговорили питання потенційного співробітництва в розробці національної програми з медіаграмотності на основі чинного курсу з критичного мислення "Вивчай та розрізняй", який зараз діє в 650 школах та 24 центрах підготовки вчителів за підтримки Великої Британії і США.

Крім того, посол Сіммонс і міністр Ткаченко обговорили нові законодавчі ініціативи в сфері ЗМІ та важливість діалогу з місцевою медіаспільнотою і міжнародними експертами.

"Важливо, щоб новий закон про медіа містив чіткі положення, які співвідносять захист свободи ЗМІ з заходами національної безпеки у відповідь на зовнішні кампанії з дезінформації", - наголосила посол Великої Британії.

Також сторони обговорили пріоритети міністра з питань реформування культурного сектора, включно з відродженням культурної спадщини, місцевих ремесел і розвиток культурного життя в регіонах.

Так, обидві сторони погодилися, що досвід і підтримка Британії знадобляться у всіх цих сферах, наприклад, через діяльність Британської Ради в Україні.

Ткаченко, крім іншого, підтвердив свою "віртуальну участь" в Единбурзькому міжнародному культурному саміті в серпні 2020 року.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА