21:05 07.08.2020

Український консул у Мінську чекає від білоруської сторони на доступ до затриманих журналістів - громадян України

2 хв читати
Український консул у Мінську чекає від білоруської сторони на доступ до затриманих журналістів - громадян України

Посольство України в Білорусі встановило контакт із представниками місцевих правоохоронних органів у зв'язку з затриманням у Мінську трьох журналістів, з яких двоє є громадянами України, й наразі чекає на офіційне підтвердження факту затримання й доступу до них, повідомляє МЗС України.

"За наявною інформацією, йдеться про Гребенюка Івана та Ромалійську Ірину. Посольство України в Білорусі встановило контакт з представниками місцевих правоохоронних органів. Консул очікує від білоруської сторони на офіційне підтвердження факту затримання та доступу до затриманих громадян для надання первинної консульської допомоги", - йдеться в коментарі МЗС України, поширеному в п'ятницю ввечері.

В українському зовнішньополітичному відомстві додали, що справа перебуває на контролі МЗС і посольства України в Білорусі.

Раніше в п'ятницю телеканал "Настоящее время" заявив, що в готелі "Мінськ" у столиці Білорусі затримали штатних кореспондентів телеканалу Ірину Ромалійську, Юрія Баранюка та Івана Гребенюка.

"Ромалійська і Гребенюк є громадянами України, Баранюк - громадянин Росії. Ірина Ромалійська - ведуча програми "Вечір", головної інформаційної програми каналу "Настоящее время". Іван Гребенюк - український журналіст, який працює на "Настоящее время" в Празі. Юрій Баранюк - власний кореспондент каналу в Санкт-Петербурзі", - йдеться в інформації.

"Телефони трьох затриманих і власного кореспондента телеканалу "Настоящее время" у Білорусі Романа Васюковича наразі заблоковані", - йдеться в повідомленні.

Пізніше на телеканалі додали, що, за попередньою інформацією, затримання пов'язане зі статусом акредитації журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА