07:13 09.08.2020

Сотні людей, які прагнули покинути Крим, уночі утворили чергу на переході "Армянськ - Каланчак" через рішення Кабміну України заборонити в'їзд і виїзд з півострова - Чубаров

3 хв читати
Сотні людей, які прагнули покинути Крим, уночі утворили чергу на переході "Армянськ - Каланчак" через рішення Кабміну України заборонити в'їзд і виїзд з півострова - Чубаров

Приблизно 300 осіб зібралися в ніч на неділю на переході "Армянськ - Каланчак" на адмінкордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом з боку півострова з метою якнайшвидшого виїзду в материкову Україну через рішення українського Кабміну про тимчасову заборону на в'їзд і виїзд на півострів, повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Очевидці повідомляють про те, що з боку окупованого Криму (перехід Армянськ - Каланчак) зібралася черга майже 300 осіб на виїзд з Криму, яка постійно поповнюється ... Люди, які в'їхали в Крим з материкової частини України, як і жителі Криму, які мали намір у справах відвідати материк, бояться опинитися закупореними в Криму", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у ніч на неділю.

При цьому глава Меджлісу кримськотатарського народу зазначив, що російські прикордонники "з оформленням документів не поспішають".

"Якими словами люди в черзі висловлюються про Кабмін і всю українську владу, можете і не питати", - додав Чубаров.

Як повідомлялося, 8 серпня уряд України прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і виїзду з неї. Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, це обумовлено дорученням президента України Володимира Зеленського уряду переглянути режим роботи КПП в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополя - рішення направлено на запобігання поширенню на території України COVID-19.

Таким чином, тимчасово, з 8.00 9 серпня 2020р до 8.00 30 серпня 2020 р припиниться робота контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї, окрім пропуску громадян України та членів їх сімей:

- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в АР Крим або Севастополі, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на в'їзд;

- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами АРК або Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на виїзд;

- які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома" Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з моменту перетину КПВВ на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї;

- осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипустанов і гуманітарних місій, які виїжджають з тимчасово окупованої території АРК, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Виїзд з тимчасово окупованої території Криму інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд з тимчасово окупованої території Криму і в'їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Держприкордонслужби за погодженням з Мінреінтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА