19:34 09.08.2020

У Представництві президента в АРК оприлюднили перелік гуманітарних підстав для перетинання КПВВ з Кримом на час обмеження їх роботи

2 хв читати
У Представництві президента в АРК оприлюднили перелік гуманітарних підстав для перетинання КПВВ з Кримом на час обмеження їх роботи

Деяким категоріям громадян України буде дозволено перетинати адміністративний кордон з окупованим Росією Кримом під час заборони в'їзду і виїзду з півострова, повідомляє Представництво президента України в АР Крим.

"Розуміючи всі ризики в зв'язку з рішенням уряду про обмеження перетину адмінкордонів з Кримом, Представництво зазначає, що докладатиме зусиль для того, щоб збалансувати таке рішення, з урахуванням прав і інтересів громадян України, які проживають на окупованій території, зберегти можливість комунікації і зв'язків", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Представництва президента в АРК в неділю.

За результатами обговорень Представництва, Офісу президента і Кабміну був складений перелік можливих гуманітарних підстав для перетинання КПВВ з Кримом на час обмеження їх роботи:

- подання абітурієнтом (з одним із батьків / опікунів) документів для вступу до навчального закладу;

- у випадках відсутності реєстрації місця проживання, але при наявності інших підтверджень проживання в Криму / на підконтрольній уряду території;

- необхідність дотримання принципу єдності сім'ї;

- у випадках важкої хвороби особи і необхідності поповнення запасів ліків і / або отримання медичної допомоги;

- у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;

- в інших випадках, коли є підстави вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адмінкордону в будь-якому напрямку (зокрема у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

"Обов'язковою умовою при перетині КПВВ з тимчасово окупованою територією є встановлення застосунку "Дій вдома". Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19", - додали в Представництві.

При цьому в повідомленні наголошується, що рішення про перетин КПВВ з гуманітарних підстав приймається Державною прикордонною службою України за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Представництво сприятиме громадянам в отриманні такого рішення", - запевнили в держорганізації.

Як повідомлялося, 8 серпня уряд України прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і виїзду з неї. Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, це обумовлено дорученням президента України Володимира Зеленського уряду переглянути режим роботи КПП в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополя - рішення направлено на запобігання поширенню на території України COVID-19.

Таким чином, тимчасово, з 8.00 9 серпня 2020р до 8.00 30 серпня 2020 р припинилася робота контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї, крім пропуску громадян України та членів їх сімей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА