14:37 11.08.2020

ОАСК відкрив провадження у справі за позовом про некомпетентність НКРЕКП

2 хв читати
ОАСК відкрив провадження у справі за позовом про некомпетентність НКРЕКП

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), про визнання некомпетентним чинного складу комісії.

Згідно з повідомленням прес-служби ОАСК на сайті у вівторок, суд вирішив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання.

Як повідомлялося, позивач просить суд визнати відсутність компетенції нинішнього складу комісії, наголошуючи на відсутності повноважень із 1 лютого 2020 року у чотирьох із семи членів регулятора.

Радник міністра енергетики Олександр Трохимець у Facebook написав, що не бачить перспектив цієї справи, висловивши думку, що питання підпадає під конституційну юрисдикцію, а не адміністративну.

У червні 2019 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону про НКРЕКП і дозволив виправити його до 2020 року.

Наприкінці 2019 року набув чинності закон про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг, згідно з яким НКРЕКП є постійно діючим центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом і створюється Кабінетом Міністрів.

1 липня президент України Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів НКРЕКП до 2025 року. Згідно з указом №258, першою (до 1 липня 2020 року) ротація застосовується до члена комісії Олени Антонової.

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду членів НКРЕКП оголосила відкритий конкурс на зайняття однієї посади члена енергорегулятора. Прийом документів триватиме до 25 серпня 2020 року включно.

Діючі члени комісії Дмитро Коваленко, Олена Антонова та Оксана Кривенко призначені на свої посади за результатами відкритого конкурсу 29 травня 2018 року, Ольга Бабій, Руслан Кайдаш, Олексій Магда і Валерій Тарасюк (обраний таємним голосуванням головою НКРЕКП 4 листопада 2019 року) - указами президента від 29 жовтня 2019 року без конкурсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА