13:18 12.08.2020

Суд засудив екс-нардепа Шепелева до 7 років в'язниці за втечу з-під варти

2 хв читати
Суд засудив екс-нардепа Шепелева до 7 років в'язниці за втечу з-під варти

Деснянський районний суд Києва 7 серпня визнав винним у наданні неправомірної вигоди конвоїру та втечі з-під варти в 2014 р. колишнього народного депутата Олександра Шепелева, стосовно якого розслідується низка кримінальних проваджень, зокрема про державну зраду.

"На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання суворішим визначити ОСОБУ 1 до відбування покарання у вигляді 7 років позбавлення волі зі штрафом у п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громад (8500 грн), з конфіскацією всього майна", - йдеться у вироку суду від 7 серпня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 11 серпня.

Згідно з вироком, початок терміну покарання Шепелева слід обчислювати з 8 лютого 2018 року.

Вирок може бути оскаржений у Київському апеляційному суді впродовж 30 днів з дня його проголошення. Вирок набуде чинності після закінчення терміну на подання апеляційної скарги, за відсутності такої, а в разі оскарження вироку - після ухвалення постанови апеляційним судом.

Колишнього народного депутата України (V і VI скликань) Шепелева затримали в березні 2015 року російські правоохоронці після того, як улітку 2014 року він утік із лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Правоохоронні органи України оголосили екс-нардепа в міжнародний розшук.

Розшукуваного екс-депутата обвинувачували в Україні в розкраданні коштів Родовід Банку та замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році та полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд ухвалив постанову про екстрадицію Шепелева, але екс-нардеп увесь цей час залишався в РФ. Російська сторона відмовила Україні у видачі Шепелева.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно Шепелева зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2017 року працівники СБУ затримали Шепелева, при ньому виявлено "посвідчення", видане т. зв. міністерством державної безпеки Донецької народної республіки на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

9 лютого екс-нардепа доправили до Печерського райсуду Києва, на обличчі в нього було видно гематоми й синці, сам він стверджував, что в него зламана щелепа.

10 лютого Печерський районний суд обрав Шепелеву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Згодом суд неодноразово подовжував йому арешт..

Тодішній генпрокурор України Юрій Луценко заявляв про наявність документів, що підтверджують, що Шепелев був агентом ФСБ РФ.

Шепелев у попередніх скликаннях Верховної Ради був членом фракції "Блок Юлії Тим

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА