19:31 12.08.2020

Чубаров закликав Кабмін відкрити КПВВ на адмінмежі з Кримом

3 хв читати
Чубаров закликав Кабмін відкрити КПВВ на адмінмежі з Кримом

Голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Кабінет Міністрів України переглянути своє розпорядження №979-р про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України Covid-19.

"Передбачені Кабінетом Міністрів України радикальні обмеження на виїзд із тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та в'їзд на неї громадян України, а в окремих випадках іноземців та осіб без громадянства, є необґрунтованими та невиправдано заборонними. Припинення роботи контрольних пунктів... позбавило громадян України, особливо які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, можливості користуватися правами громадянина, гарантованими Конституцією та законами України", - йдеться у зверненні, оприлюдненому на сторінці Чубарова у Facebook.

Голова меджлісу зазначає, що "таке ставлення влади до власних громадян, особливо тих, хто проживає на тимчасово окупованій території, викликає обурення людей і дискредитує уряд України".

Він висловив сподівання на термінове внесення Кабміном змін і доповнень до ухваленого розпорядження №979-р, які підготовлені та направлені до уряду України Представництвом президента України в Автономній Республіці Крим і низкою правозахисних організацій України.

"Із метою забезпечення органами виконавчої влади України ефективного вирішення питань, пов’язаних із тимчасово окупованим Кримом та його мешканцями, та уникнення у подальшому ситуацій, коли грубо порушуються права громадян України, вимагаємо відновити практику проведення системних консультацій та зустрічей між керівництвом Кабінету Міністрів України, членами Кабінету Міністрів України та єдиним вищим представницьким органом кримськотатарського народу - меджлісом кримськотатарського народу", - додав Чубаров.

Як повідомлялося, 8 серпня уряд України ухвалив рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м.Севастополя та виїзду з неї. Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, це зумовлено дорученням президента України Володимира Зеленського уряду переглянути режим роботи КПП в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополя - рішення направлено на запобігання поширенню на території України COVID-19.

Розпорядженням тимчасово, з 8:00 9 серпня 2020 року до 8:00 30 серпня 2020 року припинилася робота контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї, крім пропуску громадян України та членів їхніх сімей:

- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в АР Крим або Севастополі, а також їхні транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на в'їзд;

- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами АРК або Севастополя, а також їхніх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на виїзд;

- які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома" Єдиного державного веб-порталу електронних послуг із моменту перетину КПВВ на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї;

- осіб із метою забезпечення захисту національних інтересів чи у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипустанов і гуманітарних місій, які виїжджають з тимчасово окупованої території АРК, а також їхніх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Виїзд із тимчасово окупованої території Криму інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд із тимчасово окупованої території Краму і в'їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Держприкордонслужби за погодженням з Мінреінтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА