16:57 13.08.2020

Денісова повідомляє про чотирьох затриманих у Білорусі громадян України та закликає звільнити їх

2 хв читати
Денісова повідомляє про чотирьох затриманих у Білорусі громадян України та закликає звільнити їх

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє про чотирьох затриманих у Білорусі громадян України, закликає забезпечити їх належний правовий захист і звільнити їх.

"У терміновому порядку звертаюся до голови Комісії з прав людини, національних відносин і засобів масової інформації Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь Андрія Наумовича з проханням забезпечити належний правовий захист двом затриманим під час акцій масового протесту в Білорусі українським волонтерам Євгену Васильєву та Костянтину Реуцькому, а також двом іншим громадянам України - Оксані Альошиній та хлопцю, чиє ім'я наразі не розголошують", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Також Денісова закликала верховного комісара ООН з прав людину Мішель Бачелет, президента Міжнародного комітету Червоного хреста Петера Маурера, голову ОБСЄ Еді Раму та інші міжнародні правозахисні організації сприяти забезпеченню правового захисту затриманим громадянам України.

"Крім того, одразу після затримання звернулася до надзвичайного і повноваженого посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима з проханням встановити їх місцезнаходження та перевірити, чи застосовувалася до громадян України фізична сила або психологічний тиск з боку правоохоронних органів Білорусі", - додала омбудсмен.

Вона наголосила, що, згідно з Віденською конвенцією про консульські зносини, влада Білорусі повинна негайно після затримання повідомити дипломатичним представникам України про місцезнаходження наших співгромадян і надати доступ для безпосереднього спілкування з ними.

"Вимагаю від білоруської сторони якнайшвидше повернути українців додому! Водночас приєднуюся до закликів Міністерства закордонних справ України та прошу громадян України наразі утриматися від поїздок до Білорусі", - додала Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА