20:06 14.08.2020

Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців"

2 хв читати
Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців"

Генпрокуратура РФ повідомляє, що раніше затриманих у Білорусі громадян Росії, яких у Мінську назвали членами ПВК "Вагнер", повернули на батьківщину.

"Відповідно до клопотання генерального прокурора Російської Федерації Ігоря Краснова від 05.08.2020 в порядку, передбаченому Мінською Конвенцію про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22.01.1993, 32 громадянина Російської Федерації, які були раніше затримані на території Білорусії, перетнули державний кордон Російської Федерації і наразі перебувають на території Росії", - повідомили "Інтерфаксу" в наглядовому відомстві.

Тридцять третій громадянин Росії, який має також білоруське громадянство, залишився на території Білорусії, додали там.

Як повідомлялося, 12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб із російської приватної військової компанії "Вагнер", затриманих 29 липня правоохоронними органами Білорусі.

"Усім 28 особам, серед яких дев'ятеро громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 ЕК України). Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою", - повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Українська сторона заявила, що ці особи "брали активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей в складі терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

29 липня біля Мінська було затримано 33 громадян РФ та України, яких білоруська влада вважає членами ПВК "Вагнер" і підозрює у намірі організувати масові заворушення в період президентських виборів.

Росія наполягала на поверненні затриманих, заявляла про недоведеність їхньої вини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА