19:26 15.08.2020

Українських журналістів, затриманих у Мінську, евакуювали в Україну

1 хв читати
Українських журналістів, затриманих у Мінську, евакуювали в Україну

Українських журналістів, затриманих у Мінську евакуювали в Україну, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Костянтин Реуцький і Євген Васильєв щойно перетнули кордон. Вони вже в Україні, а значить, удома. Дякую команді посольства України в Білорусі, яка успішно вирішила низку питань і забезпечила логістику", - йдеться в повідомленні, в офіційному акаунті Кулеби в Твіттері в суботу.

Як повідомлялося раніше, в Мінську були затримані волонтери благодійної організації "Схід SOS" Костянтин Реуцький та Євген Васильєв. Пізніше в Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про затримання двох громадян України.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що Україна звертається до влади Республіки Білорусь з вимогою якомога швидше звільнити незаконно затриманих у Мінську українських правозахисників і журналістів.

Пізніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про чотирьох затриманих в Білорусі громадян України: Євгена Васильєва, Костянтина Реуцького, Оксану Альошину і ще одного, чиє ім'я не розголошувалося.

Вранці 14 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив, що були звільнені Євген Васильєв, Костянтин Реуцький і Оксана Альошина. Пізніше стало відомо, що ще один із затриманих зможе повернутися додому після того, як оплатить штраф.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА