14:33 18.08.2020

Від початку обмеження роботи КПВВ на адмінмежі з Кримом по допомогу до правозахисних організацій звернулося понад 400 осіб - Кримська правозахисна група

2 хв читати
Від початку обмеження роботи КПВВ на адмінмежі з Кримом по допомогу до правозахисних організацій звернулося понад 400 осіб - Кримська правозахисна група

За перший тиждень дії постанови Кабінету Міністрів України про обмеження роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на адмінмежі з окупованим Росією Кримом до профільних правозахисних організацій звернулися 462 людини, повідомила координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"За перший тиждень, тобто йдеться про період з 9 по 14 серпня, до наших організацій загалом звернулися 462 людини, з них 428 звернулися саме з питання перетину адмінмежі. Це означає, що 90%, навіть 92% звернень до правозахисників були пов'язані виключно з перетином", - сказала Скрипник у вівторок на брифінгу тему: "Коронавірус, Крим і карантин: Наслідки обмежень перетину КПВВ із Кримом".

Як повідомлялося, 9 серпня набуло чинності розпорядження Кабінету Міністрів України №979-р про тимчасове обмеження роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя і виїзду з неї.

Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчинов, це обумовлено дорученням президента України Володимира Зеленського уряду переглянути режим роботи КПП в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму для запобігання поширенню на території України COVID-19.

Згідно з розпорядженням тимчасово, з 8.00 9 серпня 2020 року до 8.00 30 серпня 2020 року, припиняється робота контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї, окрім пропуску громадян України та членів їхніх сімей:

- місце проживання яких у встановленому законом порядку зареєстроване в АР Крим або Севастополі, а також їх транспортних засобів, вантажів і іншого майна - на в'їзд;

- місце проживання яких у встановленому законом порядку зареєстроване за межами АРК або Севастополя, а також їхніх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на виїзд;

- які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома" Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з моменту перетину КПВВ на тимчасово окуповану територію Криму та виїзду з неї;

- осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипустанов і гуманітарних місій, які виїжджають із тимчасово окупованої території АРК, а також їхніх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Виїзд із тимчасово окупованої території Криму інших категорій іноземців і осіб без громадянства здійснюється за узгодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд із тимчасово окупованої території Криму та в'їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням глави Держприкордонслужби за узгодженням з Мінреінтеграції.

Глава меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і Кабінет Міністрів України переглянути це розпорядження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА