21:33 18.08.2020

Глава ВООЗ застеріг від "націоналізму" при розподілі майбутньої вакцини від коронавірусу

2 хв читати
Глава ВООЗ застеріг від "націоналізму" при розподілі майбутньої вакцини від коронавірусу

Майбутня вакцина від коронавірусу повинна розподілятися серед країн незалежно від політичних інтересів, з метою якнайшвидшого завершення пандемії COVID-19, заявив у вівторок гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Нам потрібно запобігти націоналізму з приводу вакцини. Насправді на стратегічний і глобальний погляд в інтересах кожної країни ділитися запасами (вакцини - ІФ). Ніхто не буде в безпеці, поки всі не будуть у безпеці", - наводить видання The Hill слова Гебреєсуса.

Він зазначив, що ВООЗ розробляє план розподілу в світі вакцини, який буде здійснений за умови одночасної ефективності у виробленні імунітету і безпеки препарату. За словами Гебреєсуса, ВООЗ пропонує розподіляти вакцину в дві фази: в першій фазі - пропорційно серед країн, які брали участь у її створенні, в другій - серед країн, яким загрожує найбільша епідеміологічна небезпека. Він зазначив, що пріоритет при вакцинації повинні отримати медичні працівники, а потім люди старше 65 років.

"Якщо ми не захистимо всюди і одночасно цих людей, схильних до максимального ризику, ми не зможемо стабілізувати систему охорони здоров'я і відновити глобальну економіку. Ми всі дуже сильно взаємопов'язані", - сказав Гебреєсус.

The Hill нагадує, що з початку епідемії накопичення різними країнами запасів захисних засобів і медичного обладнання призвело до перебоїв у постачанні цих вантажів у світі. Тепер експерти в сфері охорони здоров'я побоюються, що подібна ситуація може скластися при виробництві та розповсюдженні препаратів, здатних покласти край пандемії COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна відкрила посольство в Руанді

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА