14:12 20.08.2020

Страйком "Білоруськалій" повідомив про затримання двох активістів

3 хв читати

 Страйком "Білоруськалій" повідомив про затримання двох активістів - членів страйкового комітету.

"Член страйкового комітету ВАТ "Білоруськалій", Куделевич Дмитро, з 11 години 17 хвилин перестав виходити на зв'язок. Імовірно Дмитра затримали в своєму автомобілі невстановлені особи. За нашою інформацією затримано ще одного учасника страйку Філановича Максима з 4РУ (4-те рудоуправління - ІФ). Він не виходить на зв'язок", - йдеться в повідомленні Telegram-каналу страйкому "Білоруськалій".

Прес-секретар страйкому Гліб Сандрас підтвердив агентству "Інтерфакс-Захід", що "у нас затримано двох членів страйкому".

Коментуючи ситуацію на підприємстві, він зазначив, що "підприємство частково страйкує". При цьому прес-секретар не зміг назвати чисельності страйкувальників. "Хтось виходить на роботу і не працює, хтось не виходить... не можу назвати чисельності страйкувальників", - сказав Сандрас.

За його словами, роботу на "Білоруськалій" продовжують усі рудоуправління, але "не в повному обсязі".

Він також повідомив, що нині страйком обговорює подальші дії і долю страйку загалом. "Наразі вирішуємо - продовжувати страйк чи ні, і якщо продовжувати - то в якій формі", - сказав прес-секретар страйкому.

Як повідомлялося, напередодні ввечері адміністрація ВАТ "Білоруськалій" повідомила про роботу в плановому режимі всіх семи рудників.

"Усеі сім рудників ВАТ "Білоруськалій" (працюють у плановому режимі - ІФ). Три збагачувальні фабрики працюють у плановому режимі, фабрика Першого рудоуправління після завершення планових ремонтних робіт продовжить роботу", - йшлося в повідомленні компанії.

У компанії подякували робочим за те, що вони прийняли рішення висловлювати свою громадянську позицію в неробочий час. "Можливо, комусь це рішення далося нелегко. Не можна зруйнувати те, що досягається самовідданою працею династій гірників, трудового колективу. Спасибі за прийняте рішення", - зазначили на підприємстві.

Як повідомлялося, вранці 19 серпня на головній площі міста Солігорська, де розташовуються основні шахти калійного комбінату, відбувся мітинг робітників. Страйком "Білоруськалій" вирішив продовжити страйк до виконання вимог страйкувальників, першочерговою з яких є відставка нинішнього президента Олександра Лукашенка. Шахтарі вирішили поки що не оголошувати голодування.

17 серпня білоруські ЗМІ поінформували про зупинення всіх шахт на "Білоруськалій" і про оголошення робочими страйку.

Співробітники підприємства зажадали, звільнити Солігорськ від загону особливого призначення, як такого, що втратив довіру громадян, притягнути до відповідальності тих, хто перевищив повноваження під час і після виборчої кампанії, не виконав своїх обов'язків сумлінно відповідно до законодавства Білорусі; визнати вибори недійсними і провести нові вибори з новим ЦВК і залученням незалежних спостерігачів.

"Білоруськалій" є єдиним виробником хлоркалію в країні, а також одним із найбільших постачальників калійних добрив на світовий ринок. Підприємство реалізує свою продукцію через ВАТ "Білоруська калійна компанія".

У свою чергу у ВАТ "Білоруська калійна компанія" в понеділок пообіцяли своїм партнерам докласти всіх зусиль щодо виконання наявних домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА