17:38 20.08.2020

Соратники Навального попросили Кремль посприяти в перевезенні опозиціонера до західної клініки

2 хв читати

Штаб засновника ФБК Олексія Навального відгукнувся на обіцянку прес-секретаря президента Дмитра Пєскова посприяти з перевезенням опозиціонера до західних клінік.

"Ми офіційно відгукуємося на пропозицію і просимо сприяння в наданні медичної документації для переведення Навального до провідного токсикологічного центру в Європі. Головний лікар ЛШМД1 відмовляє дружині, мені й Івану Жданову в наданні виписки або епікризи", - написала лікар Навального і голова "Альянсу лікарів" Анастасія Васильєва у Twitter.

Раніше в четвер Пєсков заявив, що Кремль за необхідності оперативно буде готовий розглянути звернення про вивезення опозиціонера. "Якщо звернуться до Кремля або звернуться до міністерства охорони здоров'я, або звернуться до будь-якого відомства. Багато громадян Росії в ці дні, хоча закриті кордони, виїжджають на лікування за кордон. І, звісно, ми будемо готові розглянути дуже оперативно такі звернення, якщо вони будуть", - сказав Пєсков журналістам.

Літак, яким Навальний повертався з Томська до Москви, у четвер здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська у зв'язку з погіршенням його здоров'я. Навального госпіталізували. Він перебуває в реанімації у важкому стані, в комі.

Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш припустила, що його могли отруїти. За даними Ярмиш, опозиціонер нічого не їв з ранку, а тільки пив чай, який купив в аеропорту Томська. "Це було єдине, що він пив з ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину", - уточнила Ярмиш.

За даними інформованого джерела агентства, лікарі поставили попередній діагноз Навальному - отруєння невстановленим психодиcлептиком. "Попередній діагноз: гостре отруєння невстановленим психодиcлептиком (психодиcлептики - речовини, здатні викликати галюцинації)", - сказав співрозмовник агентства. Офіційно діагноз поки що оголошено не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА