11:50 24.08.2020

Подружжя Порошенків, Забродський, Ярош і ветерани вшанували пам'ять українських воїнів, які загинули на фронті

2 хв читати
Подружжя Порошенків, Забродський, Ярош і ветерани вшанували пам'ять українських воїнів, які загинули на фронті

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко з дружиною Мариною взяли участь у традиційному ранковому церемоніалі вшанування військовослужбовців Збройних сил України, які загинули цього дня в різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України "Дзвони пам'яті".

Як повідомляє в понеділок прес-служба "Євросолідарності", в церемоніалі також взяли участь Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош, ветерани російсько-української війни.

"Ми згадуємо українських героїв, які віддали своє життя для того, аби Україна як держава відбулася. І ця незалежність мала можливість існувати. Кажуть, що українська незалежність, якій вже тисячі років, відродилася 29 років тому. А може, і шість років. Бо саме шість років тому Україна та українці збагнули, що наша незалежність, суверенітет і держава є в небезпеці, і стали спільно: українські воїни, добровольці, волонтери, небайдужі громадяни, священики, українці у всьому світі - стали, щоб захистити Україну", - зазначив Порошенко.

"Знаходяться негідники, які кажуть, - почекайте, пройде п’ять-десять років, і вони зроблять все для того, аби українці забули про це. Щоб кров, пролита українцями, розсмокталася. Ми маємо цього не допустити. Ми маємо пам'ятати про кожного", - переконаний політик.

"Ми маємо пам'ятати про Ярослава Журавля, який загинув, бо чекав на фронті політичної волі про те, щоб його пораненого евакуювати до наших місць. Ми вимагаємо присвоєння Ярославу звання Герой України. Так само, як ми вимагаємо нагороди Андрію Підлісному, який зробив усе для того, щоб врятувати Ярослава. Лише важка контузія під час мінометного обстрілу завадила йому це зробити", - зазначив Порошенко.

Меморіальний комплекс "Зала пам'яті" на території Міністерства оборони було відкрито 14 жовтня 2018 року за сприяння та ініціативі п'ятого президента України. Тут щодня вшановують загиблих військовослужбовців усіх військових та правоохоронних формувань, які загинули в боях за Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА