18:49 26.08.2020

КПВВ на межі з Кримом запрацюють із 29 серпня

2 хв читати
КПВВ на межі з Кримом запрацюють із 29 серпня

 Розпорядження про призупинення роботи контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду на межі з Автономною Республікою Крим припиняє дію у ніч на 29 серпня, повідомляє представництво президента України в Автономній Республіці Крим у середу.

"Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України від 26 серпня, починаючи з 00:00 29 серпня (субота) припиняє дію розпорядження №979 "Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 8 серпня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

При цьому в представництві анонсували оприлюднення подальшого порядку перетину адмінмежі з Автономною Республікою Крим у четвер, 27 серпня. "Деталі за процедурою перетину КПВВ буде надано пізніше. Повний текст рішення уряду буде оприлюднено завтра", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 9 серпня набуло чинності розпорядження Кабінету Міністрів України №979-р про тимчасове обмеження роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя і виїзду з неї.

Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, це обумовлено дорученням президента України Володимира Зеленського уряду переглянути режим роботи КПП в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму для запобігання поширенню на території України COVID-19.

Глава меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і Кабінет Міністрів України переглянути це розпорядження. За його скасування виступали також представники правозахисних організацій "Крим SOS", "Кримська правозахисна група" та "Української Гельсінської спілки з прав людини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА