17:04 31.08.2020

У Люботині Харківської області виявлено великий схрон із боєприпасами - поліція

2 хв читати
У Люботині Харківської області виявлено великий схрон із боєприпасами - поліція

У Люботині Харківської області виявлено схованку, де зберігалися майже 5 кг тротилу, 2,3 тис. різних боєприпасів, майже 62 тис. патронів різного калібру і безліч допоміжних військових засобів.

Як повідомляє департамент стратегічних розслідувань (ДСР) Національної поліції України, оперативники харківського УСР отримали інформацію про зберігання великої кількості зброї в одному з районів області, після чого разом зі слідчими слідчого управління обласного главку і працівниками прокуратури встановили місце схованки - гараж, яким тривалий час користувалися представники однієї з громадських організацій.

"Правоохоронці із залученням вибухотехнічної служби проводили санкціонований обшук, в ході якого виявили численну кількість різноманітних боєприпасів. Зокрема, в підвальному приміщенні гаража вилучили 472 корпуси ручних гранат різного типу, 480 запалів типу "УЗРГМ" 668 гранатометних пострілів різного типу, 121 пусковий ракетний двигун, 49 реактивних протитанкових гранат різного типу, 66 ручних димових гранат, 20 сигнальних, освітлювальних, мінометних та протипіхотних мін, постріл з осколковим фугасним снарядом. Крім того серед вилученого 55 ящиків з набоями різного калібру - майже 62 тисячі, а також 20 тротилових шашок - загальна вага 5 кг, 7 кг пластиду, 1,5 кг іншої вибухової речовини, підривні пристрої, інші боєприпаси та допоміжні військові засоби", - йдеться в повідомленні ДСР.

Нині встановлюється походження вилучених боєприпасів і коло осіб, причетних до організації незаконного зберігання боєприпасів і зброї.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з боєприпасами).

За інформацією джерела, близького до правоохоронних органів, гаражем користувалися члени організації "Патріоти - за життя". Отримати офіційне підтвердження або спростування цієї інформації агентству не вдалося.

Як повідомлялося, увечері 27 серпня поблизу Люботина на автодорозі невідомі заблокували автомобілем Mitsubishi рух мікроавтобуса Mercedes, в якому перебували представники громадської організації "За життя", і змусили його зупинитися. Після цього з Mitsubishi вийшли декілька людей, обстріляли мікроавтобус із травматичної зброї і зникли своїм автомобілем. Унаслідок постраждали і були госпіталізовані чотири людини (троє з пораненнями від травматичної зброї, четвертий - з черепно-мозковою травмою).

Відомості про те, що трапилося, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15 п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Того самого вечора поліція затримала 14 осіб у Красноградському районі Харківської області. Всім їм оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 та ч. 15 п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Пізніше кількість затриманих зросла до 16.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА