18:24 31.08.2020

Глава МЗС Франції виступає за "третій шлях" для Євросоюзу, незалежний від гегемонії США та Китаю

2 хв читати
Глава МЗС Франції виступає за "третій шлях" для Євросоюзу, незалежний від гегемонії США та Китаю

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що в складних міжнародних умовах об'єднана Європа має знайти свій особливий, "третій", шлях.

"Хоча деякі вважають, що вона приречена на відступ перед обличчям нібито неминучого підйому американо-китайської біполярності, Європа має винайти "третій шлях", - заявив глава МЗС у понеділок у Парижі, виступаючи на семінарі послів Франції, присвяченому французькому головуванню в Раді ЄС у першій половині 2022 року.

Ле Дріан запросив на цю нараду свого німецького колегу Гайко Мааса, щоб той поділився досвідом Німеччини як голови Ради ЄС.

"Сьогодні французько-німецька взаємодія природним чином ще більше необхідна, ніж коли-небудь. У значній мірі це тому, що Європа нині перебуває на роздоріжжі", - пояснив глава МЗС Франції.

Міністр зазначив, що "солідарність для європейців - це не просто слова", а конкретна взаємодія країн.

Він висловив упевненість, що "європейці можуть діяти з метою захистити свою модель і своє бачення світу, володіючи дуже сильним загальним настроєм, щоб разом із нашими партнерами задумати у всьому світі таке XXI століття, яке було би бажаним".

За словами міністра, необхідно посилити "європейський суверенітет", самостійно ухвалювати рішення, що впливають на майбутнє європейців, в тому, що стосується промисловості, внутрішнього ринку ЄС, зовнішньої торгівлі, юридичного захисту підприємств, оборонної політики Євросоюзу, цифрових технологій.

"Занадто довго Європа виглядала як держава, яка втрачає свій вплив", - констатував Ле Дріан.

Він додав, що Європі необхідно повернути собі роль потужної сили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА