20:28 02.09.2020

Лондон наполягає на поясненнях Москви через те, що сталося з Навальним

2 хв читати
Лондон наполягає на поясненнях Москви через те, що сталося з Навальним

Британський прем'єр Борис Джонсон і глава МЗС Домінік Рааб у середу висловили стурбованість заявою Берліна про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального отрутою групи "Новачок" і закликали російську владу дати необхідні пояснення.

"Обурює, що проти Олексія Навального було використано хімічну зброю. Ми в Великій Британії в першу чергу дізналися про згубні наслідки використання "Новачка". Тепер російська влада повинна пояснити, що ж сталося з Навальним. Ми будемо працювати з міжнародними партнерами над тим, щоб правосуддя перемогло", - написав Джонсон у своєму Твіттері.

"Глибоко стурбований тим, що Олексій Навальний отруєний "Новачком"- нервовопаралітичною речовиною, використання якої призвело до летального результату в Великій Британії", - написав у свою чергу в Твіттері Рааб.

"Російська влада має чіткі підстави дати відповідь (на подію - ІФ), і ми будемо тісно працювати з нашими міжнародними партнерами з метою виявлення винних, щоб залучити їх до відповідальності", - додав він.

Глава британського МЗС також заявив про неприйнятність повторного використання забороненої хімічної речовини, зазначивши, що "Росія повинна сказати правду".

У середу, 2 вересня, влада Німеччини з посиланням на лабораторію Бундесверу оголосила про те, що в організмі Навального виявлені сліди отрути з групи "Новачок", про який вперше стало відомо після отруєння в Великій Британії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в березні 2018 року. Відповідальність за замах на Скрипаля британська влада поклала на Росію. У Москві відкидають ці звинувачення.

Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт зазначив, що Берлін повідомить про нові результати обстежень Навального партнерам з ЄС, НАТО і ОЗХЗ для обговорення спільної "адекватної реакції".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала російський уряд дати пояснення щодо ситуації з Навальним. На її думку, опозиціонер став жертвою злочину, а отруту групи "Новачок" в його організмі визначено точно.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА